Cristiano Ronaldo (33 de ani) a plecat de la Campionatul Mondial, după ce Portugalia a fost trimisă acasă de Uruguay (1-2 în „optimi”), dar jucătorul lusitan continuă să fie în centrul atenției. Superstarul face deja subiectul celui mai important transfer al veri, pentru că zvonurile de pe piață dau ca sigur transferul lui Ronaldo la Juventus Torino. 100 de milioane de euro vor plăti piemontezi pentru campionul european din 2016.

Venitul minim garantat: 30 de milioane de euro anual

Odată cu realizarea acestei mutări, Ronaldo va intra din nou în istorie, pentru că va deveni cel mai scump fotbalist trecut de 30 de ani. Andrea Agnelli, patronul torinezilor, i-a pregătit portughezului un salariu net de 30 de milioane de euro anual. La această sumă se vor adăuga bonusuri financiare consistente. Oficialii lui Juventus îi vor pune la dispoziție superstarului un palat de 1.700 de metri pătrați , aflată pe un domeniu de 44.000 de metri pătrați. Aici au locuit Zinedine Zidane, apoi Fabio Cannavaro, în perioada în care campionii mondiali îmbrăcau tricoul „Bătrânei Doamne”.

Botezat după un președinte american

Condițiile pe care le va avea la dispoziție Ronaldo sunt fabuloase, ținând cont că fotbalistul se apropie de finalul carierei. Povestea unuia dintre cei mai mari fotbaliști din istorie începe la data de 5 februarie 1985. Maria Dolores dos Santos Aveiro îl aduce pe lume pe Cristiano, într-un spital din Funchal, capitala Insulelor Madeira. Este cel de-al patrulea copil al cuplului format de Maria și José Dinis Aveiro (decedat în 2005), care mai au un băiat și două fete. Mezinul este botezat Ronaldo, în cinstea lui Ronald Reagan, președinte al SUA în perioada 1981 – 1989. Cristiano a fost atras de mic de fotbal, a început să joace la 8 ani la amatorii de la Andorinha, iar doi ani mai târziu a semnat cu Nacional Madeira. În 1997, la 12 ani, portughezul impresionează la un trial și ajunge în capitală, la Sporting.

Promovat de Bölöni

Ladislau Bölöni i-a deschis drumul către succes lui Ronaldo

Calitățile fizice și tehnice ale atacantului, care poate evolua și „aripă”, sunt evidente. La 16 ani, Loți Bölöni, antrenorul „alb-verzilor”, îl promovează la echipa mare. Ronaldo decolează spre fotbalul mare și este cumpărat în 2003 de Manchester United. „Jucasem un meci cu Sporting, iar la final, în vestiar toți vorbeam despre Ronaldo. În mod normal nu făceam asta, dar eram fascinați de ce arătase pe teren. Am zis că trebuie să jucăm în aceeași echipă cu acel fotbalist”, avea să povestească Ryan Giggs.

A câștigat cinci „Baloane de Aur”

Ronaldo impresionează pe „Old Trafford” până în 2009, an în care ajunge la un acord cu Real Madrid. „Galacticii” au plătit 94 de milioane de euro, iar lusitanul a devenit la vremea respectivă cel mai scump fotbalist. În Spania, portughezul a devenit o mașină infernală de marcat goluri. Ronaldo a doborât zeci de recorduri și a devenit cel mai bun marcator din istoria unui club la care au evoluat vârfuri legendare: Alfredo Di Stefano, Ferenc Puskas, Emilio Butragueno, Hugo Sanchez sau Raul Gonzalez. Cinci „Baloane de Aur” a câștigat lusitanul, în 2008, 2013, 2014, 2016 și 2017, și și-a împărțit supremația în fotbalul mondial, în ultimul deceniu, cu argentinianul Lionel Messi, marele rival de la FC Barcelona. 

Are patru copii: cu două mame surogat și una naturală

Cristiano Ronaldo, tată a patru copii

 

Cristiano Ronaldo are o relație cu Georgina Rodriguez (23 de ani), iar anul trecut, în luna noiembrie, cei doi au devenit părinții unei fetițe. „Alana Martina tocmai s-a născut! Atât Geo, cât și Alana se simt foarte bine. Cu toșii suntem foarte fericiț”, a fost anunțul făcut de atacantul portughez pe rețelele de socializare. Ronaldo mai are trei copii, cu două mame surogat. Bineînțeles, identitatea femeilor a rămas necunoscută, cele două semnând contracte pentru a păstra tăcerea. Primul copil s-a născut în 2010, într-un spital din San Diego (SUA) și a fost botezat Cristiano Ronaldo jr. Presa internațională a scris că puștiul întreabă mereu de mama sa și este nedespărțit de tatăl său. În vara anului trecut, Ronaldo a devenit din nou părinte. Cea de-a doua mamă surogat a dat naștere gemenilor Eva și Mateo. Presa din Portugalia a speculat că Ronaldo i-ar fi plătit mamei purtătoare suma de 12.0000.000 de euro, în timp ce pentru Cristiano Ronaldo jr. ar fi