Evenimentul Zilei > Social > La Timișoara începe FEST – FDR2018
La Timișoara începe FEST – FDR2018

La Timișoara începe FEST – FDR2018

De sâmbătă, 5 mai, Teatrul Național din Timișoara organizează o nouă ediție a Festivalului European al Spectacolului – Festivalul Dramaturgiei Românești. Involuție – Revoluție – Evoluție reprezintă tema evenimentului. Sunt cuvinte care marchează felul în care societatea și, implicit, teatrul, modelează realitatea și construiesc viitorul.

Festivalul se deschide cu spectacolul 10 de Csaba Szekely (ora 19,00, Sala Mare) și continuă de la ora 21,00 cu un concert Subcarpați, în Parcul Civic, unde accesul publicului e liber.

Duminică, în Sala Mare, de la ora 19,00, se joacă Familia fără zahăr, în regia lui Radu Apostol, iar de la ora 22,00, italienii de la eVenti Verticali prezintă show-ul Wanted în Piața Victoriei, accesul publicului fiind de asemenea liber.
Secțiunea FDR propune o panoramă a spectacolului pe text de teatru românesc. ”Este o provocare necesară adresată tuturor creatorilor de teatru, o inventariere relevantă a celor mai semnificative spectacole pe texte românești realizate în ultimul an”, transmite Codruța Popov, consultant artistic al Naționalului.

Secțiunea FEST, aduce seară de seară spectacole în aer liber, românești și internaționale, în formule artistice inovatoare.