Evenimentul Zilei > Actualitate > La Iași, lupul paznic la oi?
La Iași, lupul paznic la oi?

La Iași, lupul paznic la oi?

Un fost șef de tură de la paza unui hipermarket a scăpat de pușcărie, după ce a fost acuzat că a lăsat un client să plece din magazin cu două televizoare pe care nu le plătise.

Judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au admis recursul formulat de Viorel Giuverdea (27 de ani) și au dispus suspendarea pedepsei primite. Inițial, Judecătoria Iași îl condamnase pe acesta la trei ani de închisoare, pentru abuz în serviciu și complicitate la furt calificat.
Conform procurorilor, Giuverdea era șeful agenților de pază din incinta hipermarketului și semna toate actele referitoare la asigurarea pazei. Anchetatorii au menționat că, în ianuarie 2010, el i-a cerut unui agent de pază să plece din zona caselor de marcat, pentru a efectua el controlul, deși acest lucru nu intra în atribuțiile sale.
Șeful de tură a preluat ștampila pe care acela o folosea și i-a spus că o oră va efectua el controlul, timp în care, pe la casa de marcat, a ieșit un bărbat ce avea în cărucior două televizoare. După câteva minute, angajații raionului electrocasnice au sesizat lipsa aparatelor și au alertat agenții de pază.
În fața anchetatorilor, șeful de tură a spus că este nevinovat, susținând că bărbatul i-a arătat un bon fiscal și o factură pentru cele două televizoare.
Sursa: ziaruldeiasi.ro