Evenimentul Zilei > International > La Belgrad se introduce interdicția de circulație de vineri până luni
La Belgrad se introduce interdicția de circulație de vineri până luni

La Belgrad se introduce interdicția de circulație de vineri până luni

Anunțul a fost făcut de președintele Vučić, care a subliniat că situația privind îmbolnăvirile cu noul coronavirsu este alarmantă.

Președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, a declarat că situația epidemiologică din Belgrad este alarmantă și de miercuri 8 iulie se vor interzice în spațiile deschise sau închise orice adunări la care participă mai mult de cinci persoane, iar de vineri până luni se instituie interdicția totală de circulație, informează Rador, care citează TANJUG.

În mesajul adresat națiunii, Vučić a subliniat că de la începutul epidemiei de coronavirus, ziua de 7 iulie este cea mai grea, deoarece s-au înregistrat 13 decese, cel mai mare număr de la începutul epidemiei în Serbia. Descriind situația epidemiei de coronavirus din Serbia, Vučić a spus că spitalele din Belgrad sunt ocupate aproape la întreaga capacitate, că în acest moment sunt internați aproximativ 4.000 de pacienți suspecți sau confirmați cu COVID-19. Vučić a prezentat un raport privind situația din spitale și a anunțat că la Kruševac va funcționa un al doilea spital COVID.

De asemenea, Vučić a precizat că situația din Novi Pazar este mai bună și că în Voivodina se vor organiza cinci spitale suport pentru pacienții cu forme ușoare ale bolii. „Mă îngrijorează impactul gripei sezoniere și infecțiile cu coronavirus din toamnă, dar vom vaccina peste 2 milioane de persoane” – a declarat Vučić, adăugând că vor fi cumpărate 10 spitale modulare pentru ca Serbia să fie pregătită pentru un posibil al doilea val al epidemiei de coronavirus din toamnă.

„Ne așteaptă o vară și o toamnă grea și în problema Kosovo, deoarece nimeni nu ne oferă nimic, ci doar se fac presiuni ca să pierdem” – a declarat Vučić, adăugând că este nevoie de „unitate”. „Trebuie să fim suficient de puternici, raționali și să ne înțelegem bine poziția în lume, dar să fim suficient de fermi” – a declarat Vučić. 

Vučić a anunțat că la 15 sau 16 iulie va începe consultările privind formarea noului guvern și se așteaptă ca cel târziu la 25 august noul guvern să fie instalat.

Sursa: TANJUG/ Traducere: Rador

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: