Deşi bambusul este o plantă destul de toleranta, indiferent de mediu, totuşi, are nevoie de atenţie şi iubire: atinge planta, vorbeşte cu ea şi îţi va oferi în schimb vitalitate şi putere.

Element de noroc

Specialiştii în feng shui spun că bambusul este un element de noroc, aducând pace şi energie pozitivă în casă. Este indicat să aveţi în casă fie planta ca ornament, fie un fluier din bambus, chiar şi podea din bambus, deoarece energia lui va emana oricum. Bambusul mai este considerat norocos pentru că în el se regăsesc toate cele cinci elemente feng shui: lemn, pământ, apă, foc, (dacă i se pune un simbol feng shui de culoare roşie, sau o fundă rosie), metal (vasul de sticlă în care se ţine bambusul intră în categoria Metal; dacă este ţinut în vase de plastic sau ceramică, atunci este indicat să pui în bambus o monedă feng shui sau o figurină de metal).
Şi numărul lujerelor de bambus din ghiveci este important. În funcţie de capitolul la care doriţi să simţiţi îmbunătăţiri, iată de ce trebuie să ţineţi cont: 3 bambuşi – pentru fericire, 5 – pentru sănătate, 2 – pentru dragoste şi căsătorie, 8 – pentru bunăstare şi abundenţă, 9 – pentru noroc.