"Dacă nu le place o Olandă schimbătoare în care trăiesc oameni cu culturi diferite … cum ar fi în orașul Zaandam sau în cartierul Poelenburg, ei ar trebui să se plece", a declarat Kuzu într-un interviu.

Partidul DENK al lui Kuzu este un partid controversat care se dezvoltă rapid în zonele urbane olandeze, mai ales acolo unde sunt  populații musulmane masive, de exemplu în vestul Amsterdamului (Amsterdam Nieuw-West).

La alegerile naționale din Olanda, în martie 2017, DENK a câștigat trei locuri cu aproape 200.000 de voturi. Un an mai târziu, în alegerile municipale, partidul a fost de departe cel mai mare din "Amsterdam Nieuw-West" și a reuşit să îndepărteze unele partide tradiționale de stânga.

 DENK a fost înființată în februarie 2015 de doi membri turici ai fostului partid al Muncii  (PVDA): Tunahan Kuzu și Selçuk Öztürk.  Mass-media olandeze spun că DENK are o semnătură pro-Erdogan. De exemplu, DENK a fost singurul partid din parlamentul olandez care nu a vrut să recunoască genocidul armean, notează nos.nl.

 Conducătorul PVV Wilders a răspun prin intermediul Twitter comentariului făcut de  Kuzu: "Mesajul meu pentru Kuzu – Denk și toți ceilalți iubiți de Erdogan: Alegeți repede Turcia!".