Evenimentul Zilei > International > Kremlinul a vorbit despre tentativele de „democratizare” ale Rusiei
Kremlinul a vorbit despre tentativele de „democratizare” ale Rusiei

Kremlinul a vorbit despre tentativele de „democratizare” ale Rusiei

Peskov a menționat că Rusia nu a acceptat niciodată "amestecul în afacerile sale interne şi nici ea nu va face niciodată aşa ceva".

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin a declarat că după destrămarea fostei Uniuni Sovietice au fost resimţite tentative de „democratizare” forțată a Rusiei. Dmitri Peskov a anunțat că Occidentul a trasat un curs orientat în direcţia de a stăvili şi domina Rusia.

„După cum bine ştiți, în general astfel de tentative ale unei astfel de democratizări aproape forţate se resimt de la destrămarea fostei Uniuni Sovietice şi le-am resimţit destul de mult, le-am urmărit cu toții, ni le reamintim cu toții”, a spus Peskov. Purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale Ruse de la Kremlin a adăugat că astfel de tentative sunt perfecţionate de-a lungul timpului și sunt desfășurate folosindu-se noi instrumente tehnologice.

Peskov a menționat că Rusia nu a acceptat niciodată „amestecul în afacerile sale interne şi nici ea nu va face niciodată aşa ceva”.

Consilierul ministrului rus al apărării, Andrei Ilniţki, într-un interviu acordat revistei „Arsenalul Patriei”, a declarat că Occidentul, în frunte cu Statele Unite, a declanșat un război al minţii împotriva Rusiei, ale cărui consecințe se vor resimţi peste cel puțin o generație.

Traducere: Rador