Evenimentul Zilei > Justitie > Kovesi: “Suntem la curent cu toate metodele de furt și disimulare a banilor. Dacă se cred mai destepți decât noi fac o mare greșeală, nu sunt”
Kovesi: “Suntem la curent cu toate metodele de furt și disimulare a banilor. Dacă se cred mai destepți decât noi fac o mare greșeală, nu sunt”

Kovesi: “Suntem la curent cu toate metodele de furt și disimulare a banilor. Dacă se cred mai destepți decât noi fac o mare greșeală, nu sunt”

"DNA a indisponibilizat bunuri si valori de peste 140 de milioane de euro, de la 1 ianuarie până în 1 octombrie. Bugetul DNA este de 20 de milioane de euro. Ne-am asigurat bugetul pe urmatorii 10 ani cel putin, de aceea sper sa nu fie discutii pentru ca am solicitat o mica suplimentare pana la 25 de milioane de euro", a declarat Laura Codruta Kovesi.

Procurorul sef DNA Laura Codruța Kovesi a arătat că “în hotărârile de condamnare în dosarele DNA pronunțate anul acesta s-a dispus confiscarea a 30 de milioane de euro. Atât trebuie să intre în bugetul statului, dacă îi confiscă ANAF și celelalte instituții responsabile. Suntem foarte atenți la felul în care se execută masurile asiguratorii. DNA este un contributor serios la bugetul de stat. Toti vrem bani mai multi si in fiecare an cand se face bugetul sunt discutii unde taiem si unde mai punem. Sper ca anul acesta sa nu existe aceasta discutie in cazul DNA."

Declarațiile au fost făcute într-un interviu pentru www.ziare.com

Alte declarații făcute de Codruța Kovesi

  • În 4.800 de dosare lucrează aproximativ 90 de procurori. Tot ce se vede se face cu 90 de procurori. O activitate complexă cu număr redus de procurori. În ultimul an și jumătate, în DNA au venit 30 de noi procurori, o parte au venit de la alte structuri de Parchet, știam că sunt foarte buni și i-am contactat. Sunt și procurori care au plecat de la DNA la alte structuri. Am majorat schema cu 50 de polițiști anul acesta. Dar din perspectiva ultimelor modificări legislative și a recentelor decizii CCR, cred că se impune majorarea numărului de procurori.

 

  • Sunt atâtea imobile indisponibilizate care pot fi folosite pentru a fi date instituțiilor publice, grădinițe, școli, poate spitale. O sa încerc anul acesta să verific toate imobilele confiscate în baza dosarelor DNA pentru că avem nevoie de un nou sediu si am sa fac demersuri să îl primim
  • Suntem la curent cu toate metodele de furt și disimulare a banilor. Dacă se cred mai deștepți decât noi fac o mare greșeala, nu sunt. Și nici intangibili nu sunt.

Întrebată dacă ar fi interesată de sediul Intact, confiscat de stat odată cu condamnarea lui Dan Voiculescu în dosarul ICA, șefa DNA a precizat că, din informațiile pe care le are, “bunurile și imobilele confiscate în acel dosar au fost trecute în proprietatea statului. Vom fi atenți cum vor fi gestionate."