De asemenea, jurnalista Sorina Matei a dezvăluit că se efectueză verificări prealabile, o etapă premergătoare cercetării disciplinare, scrie Flux 24.

Potrivit mai multor surse judiciare, se poate vorbi de aplicarea art.277 Cod Penal, Compromiterea intereselor Justiţiei, nicio instituţie de Parchet nu s-a sesizat până acum pe o eventuală încălcare de lege comisă de procurorul şef, ţinând cont de faptul că atât comunicatul public al DNA cât şi citirea publică a transcrierilor dintr-un dosar penal aflat în fază secretă şi confidenţială de instrumentare, au fost aprobate şi recitate public de aceeaşi persoană.

În România, orice cetăţean are obligaţia de a respecta legile ţării, indiferent de funcţie. De asemenea, Constituţia, legea fundamentală, spune clar şi fără echivoc la art 16, alin 1 şi 2 faptul că “cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări” şi “nimeni nu este mai presus de lege”, după cum a scris jurnalista Sorina Matei, recent, pe Facebook.