Evenimentul Zilei > Justitie > Kovesi POATE REVENI ÎN FORŢĂ. Proiect naţional de ultimă oră. Breaking news
Kovesi POATE REVENI ÎN FORŢĂ. Proiect naţional de ultimă oră. Breaking news

Kovesi POATE REVENI ÎN FORŢĂ. Proiect naţional de ultimă oră. Breaking news

Se pare că Laura Codruța Kovesi, fosta șefă a DNA, este posibil să aibă un nou plan de a intra din nou în primplan. Maia Sandu, președinta PAS, vorbește despre o posibilă misiune internațională de a reforma justiția din Republica Moldova.

 

„Avem nevoie și de expertiză internațională. Sunt multe lucruri pe care noi trebuie să le învățăm de la zero. Și e mult mai ușor dacă vine cineva care care experiența unor reforme similare în sistemul judiciar ca să ne ghideze și să facă aceste lucruri”, a declarat Maia Sandu, conform Cotidianul.md.

Ea mai spus însă ca mai important e „să creăm condiții ca toată lumea, inclusiv cei de aici, să aibă șansa de a face lucrurile corect”.

„Una din acțiunile principale și imediate este crearea unei instituții, de la zero, care să combată corupția mare. Înainte de a reforma procuratura, până o să curățăm justiția, avem nevoie de o instituție care începe imediat să lupte cu corupția mare”, a continuat președinta PAS.

Întrebată dacă sloganul care s-a auzit la protestele din ultimii ani, „DNA, treceți Prutul!”, poate deveni realitate, Maia Sandu a răspuns: „Da, bineînțeles, mai ales că doamna Kovesi are acum mai mult timp liber”.