Generalul Ion Panaitescu, fost magistrate militar, este de părere că legea trebuie pusă în practică așa cum este ea, iar în cazul lui Kovesi președintele Klaus Iohannis trebuie să o revoce.

Ion Panaitescu este o personalitate în lumea justiției. Magistratul a judecat, imediat după evenimentele din 1989, fosta conducere a Partidului Comunist.

„Revocarea procurorului-șef al DNA se face la propunerea ministrului de către președintele României, prin decret”, a spus el într-o intervenţie prin telefon la Antena 3.

El susţine că fostul şef al CCR, profesorul Ioan Vida, are dreptate când afirmă că preşedintele Iohannis este obligat de lege să încuviinţeze cererea de revocare a şefei DNA.

„Este fără dubiu. Domnul profesor Vida  are perfectă dreptate, iar poziția domniei sale nu poate fi combătută cu niciun argument. Legea are un singur înțeles, nu poate să aibă 70 de înțelesuri. Cine spune că legea are mai multe înțelesuri vrea justifice fie lenea gândirii, fie escrocheria pe care o pune la cale invocând un asemenea argument”, a conchis Ion Panaitescu.