Evenimentul Zilei > Politica > Ludovic Orban lansează un ATAC fără precedent la adresa unui LIDER. „Între el și Firea nu este NICIO diferență”
Ludovic Orban lansează un ATAC fără precedent la adresa unui LIDER. „Între el și Firea nu este NICIO diferență”

Ludovic Orban lansează un ATAC fără precedent la adresa unui LIDER. „Între el și Firea nu este NICIO diferență”

Tensiunile create revocarea Laurei Kovesi continuă. După ce aceasta a fost nevoită să plece de la șefia DNA, propunerile de a intra în politică nu au încetat să apară. Acest lucru a dus la apariția unor tensiuni majore în dreapta românească care deja se confruntă cu instabilitate.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat joi că i se pare nepotrivită invitaţia adresată Laurei Codruţa Kovesi în USR, făcută de liderul Uniunii, Dan Barna, şi că acesta a vrut „să se lipească de imaginea fostei şefe DNA", decizia fiind una deplasată. De asemnea, Orban a comparat acțiunea lui Brana cu cea a Gabrielei Firea.

„Mi s-a părut chiar deplasată decizia preşedintelui USR de a o invita pe doamna Kovesi să fie candidat. Aproape că nu e nicio diferenţă între foamea de imaginea a lui Firea, care a încercat să fure din gloria lui Simona Halep şi tentativa lui Barna de a încerca să se lipească de imaginea doamnei Kovesi. Sunt nişte lucruri pe care nu le faci dacă ai o minimă experienţă politică. Nu poţi să câştigi imaginea de pe urma popularităţii cuiva care a dobândit popularitatea în altă zonă decât politică. Mi s-a părut complet neinspirat să câştigi imaginea de pe urma unei persoane care se află într-o situaţie dificilă, care a pierdut o poziţie. Îi faci rău printr-o asemenea declaraţie, dai pretext la toată propaganda care urmă Kovesi a făcut o justiţie selectivă. Doamna Kovesi nu era într-o situaţie în care să îi faci o asemenea ofertă", a afirmat Ludovic Orban într-o emisiune, la un post de televiziune.

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni decretul de revocare din fucție a Laurei Codruța Koveși, motivând că se dorește respectarea Constituției și a statului de drept.

 

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: