Cosmin Guşă, consultant politic, a declarat că singurul care concurează cu preşedintele Iohannis la capitolul încredere publică este Arafat, care l-a şi depăşit, în timp ce Kovesi este printre ultimii.

„Dacă vrei poza momentului, singurul care rivalizează azi cu Iohannis la capitolul încredere publică, ba chiar îl devansează cu 5 procente este Arafat, care nu candidează. Arafat este înaintea lui Iohannis, preşedintele se află pe un confortabil 35% absolut, care apoi este calculat, trece mai sus. Poza momentului continuă cu Gabi Firea, 28%, în scădere, cu Mihai Tudose la 24%, în urcare, cu Laura Codruta Kovesi, 14%, staţionar, şi Dragnea la 11%. Nu există nimeni de la liberali în lupta asta”, a declarat consultantul politic Cosmin Guşă, conform Flux24.

Cosmin Guşă spune explicit că şefa DNA are doar 14% din încrederea populaţiei.

„Pe o simulare de tur doi, astăzi Iohannis bate cu peste 55% oricare dintre candidaţi, oricine ar fi. De pe listă sunt şi prezidenţiabili, şi neprezidenţiabili. Strategii, dacă există, deşi m-aş îndoi, ar trebui cu personalităţile astea, şi cu altele daca or să mai apară, că o sa apară ca muştele în 2018 fel de fel de oameni, poate unii de bună-credinţă. Alţii, reprezentanţii unor grupuri care vor să ia parte la lupta electorală, fie pentru a prezenta mesaje, fie pentru a negocia în eventualitatea unor alianţe sau tur doi”, a mai spus Guşă.

Te-ar putea interesa și: