Evenimentul Zilei > Justitie > Kovesi, după ieșirea de la CSM: „Am atâtea acțiuni disciplinare şi verificări cum nu are niciun procuror”. Ultimă oră.
Kovesi, după ieșirea de la CSM:  „Am atâtea acțiuni disciplinare şi verificări cum nu are niciun procuror”. Ultimă oră.

Kovesi, după ieșirea de la CSM: „Am atâtea acțiuni disciplinare şi verificări cum nu are niciun procuror”. Ultimă oră.

Fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat miercuri, după ce a ieșit de la Consiliul Superior al Magistraturii, că există atâta acțiuni disciplinare și verificări cum nu are niciun alt procuror. Mai mult, fosta șefa DNA a precizat că anumite persoane au tendința de a o judeca public.

Laura Codruţa Kovesi, s-a prezentat miercuri la CSM, fiindcă există pe rol două rapoarte întocmite pe numele ei de către Inspecția Judiciară în ce privește săvârșirea unor abateri disciplinare, informează agerpres.ro

La ieșire de la Consiliul Superior al Magistraturii, Kovesi a anunțat că discutarea celor două rapoarte a fost amânată de Secția pentru procurori în materie disciplinară a CSM.

„Este o activitate în derulare, se administrează probe, nu o să îmi fac apărarea în spațiul public. Am atâtea acțiuni disciplinare şi verificări cum nu are niciun procuror. Văd că există tendința de a fi judecată public, mai ales de către unii. O să vedem soluţiile care se vor da. Deocamdată, ambele cauze care au fost astăzi s-au amânat", a precizat Kovesi.

Discutarea celor două rapoarte, întocmite de Inspecţia Judiciară în cursul anului 2018, a fost amânată de mai multe ori până acum. Ultima amânare fiindpe 23 ianuarie.

În același timp, Kovesi a declarat că așteaptă rezultatul negocierilor dintre Parlamentul European şi Consiliul UE privind funcția de şef al Parchetului European.

„Cred că se negociază profesionalismul celui care trebuie să deţină această funcţie. Până în acest moment, din perspectiva Comisiei tehnice, eu am fost prima dintre candidații care s-au calificat în această procedură. Aștept rezultatul acestor discuţii care se fac între Parlamentul European şi Consiliu. Nu ştiu ce elemente de negociere sunt avute în vedere. Din punctul meu de vedere, ca profesionist, eu mi-am făcut treaba, am ieşit prima. Aştept rezultatul acestor negocieri", a precizat Kovesi.

O nouă rundă negocieri între Parlamentul European şi Consiliul Uniunii Europene privind desemnarea procurorului şef european va avea loc miercuri, la Strasbourg, după ce discuțiile de săptămâna trecută s-au încheiat fără niciun rezultat.

Prima rundă de negocieri dintre Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene pentru desemnarea primului procuror-șef al UE a avut loc în 20 martie și s-a încheiat fără niciun rezultat.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: