Ancheta care a propulsat-o pe Laura Codruța Kovesi în funcția de procuror general a sărit în aer! Curtea de Apel Cluj a desființat sentința dată de fond. Informația a fost prezentată, vineri, în cadrul emisiunii „Exces de putere”, prezentată de jurnaliștii Oana Zamfir și Adrian Ursu.

Cu alte cuvinte, dosarul lui Kovesi a fost pulverizat. Condamnările de până la 14 ani de închisoare au fost anulate, informează Antena 3.

„Se întâmpla acum mai bine de un deceniu, dosarul a avut diverse etape, pe traseul său s-au întâmplat tot felul de întârzieri, așa cum justiția ne-a obișnuit, numai că acum a venit lovitura: dosarul înapoi, după ce fuseseră pronunțate condamnări importante.”, a declarat Adrian Ursu.

Potrivit informațiilor prezentate de Antena 3, acel dosar nu era al lui Kovesi.

„Laura Codruța Kovesi nu a instrumentat dosarul acesta despre care absolut toată lumea spunea că este al ei și pentru care a fost propulsară Procuror General. La vremea aceea Kovesi a fost chemată doar la percheziții atunci, pentru că era vorba despre o anchetă foarte mare.

Dosarul a fost instrumentat de DIICOT Hunedoara, au fost chemați la vremea respectivă procurori și de la Alba, Sibiu, astfel încât să fie cât mai multă lume la percheziții.”, a adăugat Berta Popescu, senior editor Antena 3.

Mai multe detalii despre ancheta Antenei 3 pot fi observate AICI.

Te-ar putea interesa și: