Evenimentul Zilei > Justitie > Kovesi și primele reacții după BOMBA DE LA CSM: „Nu voi înceta”
Kovesi și primele reacții după BOMBA DE LA CSM: „Nu voi înceta”

Kovesi și primele reacții după BOMBA DE LA CSM: „Nu voi înceta”

Laura Codruța Kovesi a declarat, miercuri seară, că a fost citată de Secția de investigare a magistraților, în calitate de suspect într-un dosar de abuz în serviciu, luare de mită și mărturie mincinoasă.

Ea a spus, pentru Europa FM, că este nevinovată și va fi o problemă de credibilitate, atât pentru ea cât și a instituției care a făcut demersul.

„Este foarte dificil să spun ce vor gândi alții. Eu știu că sunt nevinovată, știu că este o etapă intermediară începerea urmăririi penale. Va fi o problemă de credibilitate și a mea, dar și a instituției care a făcut acest demers. Să investighezi după zece ani o faptă, nu văd care era urgența ca eu să fiu chemată înainte să mă prezint la această procedură. Acest lucru poate să îmi afecteze în mod serios candidatura.”, a declarat Kovesi.

„Eu voi merge la Bruxelles, audierea este în 26, astăzi mi s-a confirmat și oficial acest lucru. Voi merge, voi explica că sunt nevinovată, voi explica faptul că începerea urmării penale este o șicană.

Îmi voi continua drumul în această procedură. Nu voi înceta. Așa cum am spus și când mi-am încheiat mandatul la DNA, corupția poate fi învinsă. În cele șase luni am făcut o plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, cu care am trecut de filtru. Guvernul trebuie să vină și să-mi propună o înțelegere amiabilă, altfel va fi judecat pe fond. Iar al doilea lucru pe care l-am făcut a fost să mă înscriu în acest concurs”, a mai spus Kovesi.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: