Evenimentul Zilei > Politica > Korodi preia Ministerul Culturii şi funcţia de vicepremier în locul lui Kelemen?
Korodi preia Ministerul Culturii şi funcţia de vicepremier în locul lui Kelemen?

Korodi preia Ministerul Culturii şi funcţia de vicepremier în locul lui Kelemen?

Potrivit unor surse Mediafax.ro, Ministrul Mediului, Korodi Attila, ar urma să preia, interimar, şi portofoliul de la Ministerul Culturii, dar şi pe cel de vicepremier.

"Noi acceptăm ca interimatul funcţiei de ministru al Culturii şi de vicepremier să fie preluate fie de ministrul Mediului, Korodi Attila, fie de premierul Victor Ponta. Acestea sunt cele două variante", au spus sursele citate. 

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, joi, la Cluj-Napoca, că a discutat cu premierul Victor Ponta, iar acesta va anunţa, vineri, cine va prelua, ca interimar, funcţia de ministru al Culturii şi pe cea de vicepremier. "Am discutat, joi, cu premierul Ponta, dar este atributul său să facă anunţul. Eu ştiu despre cine este vorba, dar aşteptăm până mâine (vineri – n.r.). Va fi un interimat, în acest moment vorbim de un interimat, iar în acest interval de 45 de zile vom face o nominalizare. Când e vorba de această perioadă de interimat, cel care va asigura interimatul va asigura ambele funcţii, şi cea de ministru al Culturii, şi pe cea de vicepremier. Din perspectiva noastră nu este o problemă foarte importantă, 45 de zile nu înseamnă prea mult, este un interimat constituţional legal, până când se finalizează acest interimat, vom face o propunere. Şi portofoliul şi funcţia de vicepremier rămân la UDMR, interimarul nu are importanţă să intrăm în detalii, interimatul este unul care se termină foarte repede", a spus Kelemen.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: