Evenimentul Zilei > Actualitate > Kobe Bryant va juca în Europa, la Bologna
Kobe Bryant va juca în Europa, la Bologna

Kobe Bryant va juca în Europa, la Bologna

Superstarul american Kobe Bryant va semna un contract pentru zece partide, în valoare de 2,2 milioane de euro, cu formaţia italiană de baschet Virtus Bologna.

Potrivit agenţiei Associated Press, italienii au anunţat că jucătorul şi-a dat acordul verbal pentru a juca în Peninsulă, dar şi că sunt şanse de "95%" ca Bryant să ajungă imediat la Bologna. Bryant a crescut în Italia şi a anunţat că va fi un vis pentru el să joace la Bologna. Jucătorul formaţiei Los Angeles Lakers a ales să joace în Europa după ce jucătorii nu au ajuns la un acord cu NBA-ul în privinţa contractelor, iar sezonul viitor al baschetului nord-american este sub semnul întrebării.

Kobe (32 de ani) a trăit în Italia în copilărie, tatăl său jucând baschet acolo. "Italia este casa mea. Aici am visat pentru prima oară să devin jucător profesionist de baschet. Aici am învăţat să arunc la coş, să pasez şi să mă mişc fără minge. Lucrurile astea erau necunoscute pentru jucătorii americani de vârsta mea, care ştiau doar să sară şi să înscrie prin slam-dunk", a declarat Bryant.

Jucătorul cu numărul 24 de la LA Lakers a câştigat cinci titluri în NBA, a fost cel mai bun jucător al campionatului nord-american şi a fost selecţionat de 13 în All-Star Game.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: