Faptele sale au fost descoperite după ce un coleg a găsit o pudră albă presărată pe sandvişul său, potrivit stiri.tvr.ro

Bărbatul a fost surprins apoi cu ajutorul unei camere de supraveghere: scotea pachetele cu mâncare din gențile colegilor săi și presăra o pudră albă pe ele, apoi reîmpacheta cu calm totul.

Anchetatorii au identificat mai multe substanţe chimice, printre care acetat de plumb, cadmiu, plumb şi mercur, precum şi o agendă în locuinţa inculpatului.

Dovezi găsite pe computerul său au arătat că bărbatul era interesat de substanţe chimice.

Judecătorul Georg Zimmermann a arătat că în locuinţa inculpatului au fost găsite „materiale mai periculoase decât cele folosite în Al Doilea Război Mondial'”.

Două dintre victime au acum rinichii afectaţi, iar o alta a suferit leziuni cerebrale şi se află în stare vegetativă.

Judecătorul care a prezidat cazul a declarat că încă nu înţelege care au fost motivele lui Klaus O. pentru a otrăvi „hrana şi băutura colegilor săi între 2015 şi 2018”.

Un psiholog a declarat la proces că inculpatul „se comporta ca un fel de cercetător care încerca să vadă ce efecte aveau diferite substanţe asupra unor iepuri”

Un alt expert psiholog a declarat că bărbatul nu prezintă tulburări psihice şi poate fi răspunzător penal pentru faptele sale.

 

Klaus O. a păstrat tăcerea în timpul procesului şi nu a comentat verdictul.