Evenimentul Zilei > Politica > Klaus Iohannis: Voi susține creșterea bugetului Apărării, la cel puțin 2% din PIB
Klaus Iohannis: Voi susține creșterea bugetului Apărării, la cel puțin 2% din PIB

Klaus Iohannis: Voi susține creșterea bugetului Apărării, la cel puțin 2% din PIB

Candidatul Alianței Creștin Liberale și-a prezentat astăzi, în cadrul unei declarații de presă susținută la sediul PNL, prioritățile în materie de politică externă și de securitate, susținând că, în contextul crizei din Ucraina, România trebuie să aloce mai multe resurse financiare domeniului Apărării.

"Dacă voi fi ales președinte al României, voi susține creșterea bugetului apărării. Consider că ținta întregii clase politice trebuie să fie asigurarea constantă a unei finanțări anuale de 2% din PIB. Susținerea proiectului anti-rachetă al NATO va rămâne o prioritate pentru România.În același timp, trebuie să asigurăm mijloacele necesare pentru îndeplinirea obligațiilor la nivelul NATO, pe care România le are ca stat membru. Nu voi accepta, ca președinte, să continuăm să facem așa-zise economii la buget refuzând sau amânând ocuparea unor posturi care asigură reprezentarea țării în structurile NATO", a declarat prezidențiabilul ACL.

Klaus Iohannis a subliniat și faptul că majorarea bugetului Apărării reprezintă o oportunitate ca firmele românești de profil și cele europene și americane să încheie un parteneriat tehnlogic. "Va însemna noi locuri de muncă și va contribui și la întărirea dimensiunii economice, nu doar la cea militară, a parteneriatului strategic dintre România și SUA", a conchis liderul PNL.