Programul vizitei în capitala Banatului a început în jurul orei 13.00, când Klaus Iohannis a ajuns la Memorialul Revoluţiei. Șeful statului a fost așteptat de excelența sa Cord Meier-Klodt, ambasadorul Germaniei în România. Acesta l-a însoțit pe președinte în vizita de la Memorialul Revoluției. Vizita lui Iohannis a continuat la Universitatea de Vest, unde președintele a participat la dezbaterea „Become your best! – printr-un învăţământ superior de calitate!”. După ora 15.00, Klaus Iohannis a vizita Sinagoga „Cetate”. Chiar în momentul în care președintela a ajuns, un bărbat de pe stradă a început să strige ”jos Iohannis”, de mai multe ori. Președintele s-a oprit și i-a transmis, sec: ”Fiecare cu părerea lui.

De la Sinagogă, Klaus Iohannis a ajuns în Piața Unirii, pentur o întâlnire, în sala barocă a Muzeului de Artă, cu aleșii locali din regiune. Aici a fost întâmpinat de câteva sute de tineri liberali, care l-au ovaționat și s-au pozat alături de el.  ”Cu vi se pare evoluția Timișoatrei spre un oraș instituțional european? Mie mi se pare fenomenal, și încă nu am văzut tot. Iar spiritul civic, care în Timișoara a fost mereu foarte important, crește odată cu orașul. (…) Primul oraș liber din România, trebuie să fie și un oraș civic”, a punctat președintele țării.

La ora 17.00, preşedintele României participă la festivitatea de aniversare a Colegiului Naţional „C. D. Loga”, iar programul vizitei se va încheia la ora 18.00, când are loc evenimentul de lansare a volumului „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa”. 

Te-ar putea interesa și: