Numărul necesar pentru ca un candidat să fie validat este 200 000. Președintele a ajuns la BEC la ora 12, însoțit de Ludovic Orban și alți lideri liberali, unde a fost așteptat de sute de susținători.
La ieșirea de la BEC, Klaus Iohannis i-a răspuns lui Dan Barna: „Sunt pompier atomic, am oprit prăbușirea României”.

Liderul USR a spus, tot la BEC, că președintele s-a comportat ca un pompier, care a stins focul, dar dacă ar fi fost un bun gospodar nu ar fi fost atâtea incendii. Șeful statului nu a ținut să intre într-o polemică cu Barna, dar a spus că fără intervențiile lui, dezastrul produs de PSD ar fi fost mult mai mare.
În schimb, președintele nu le ține isonul lui Barna și Cioloș care, după multe ezitări și răzgândiri, vineri au anunțat că sunt gata să formeze Guvernul. Iohannis a spus că PSD este o catastrofă, însă „PSD trebuie îndepărtat prin mijloace constituționale, nu altfel.

În condițiile în care PSD a obținut la parlamentare un scor bun, altfel nu se poate”. Pe de altă parte, președintele a anunțat cine va forma Guvernul după alegeri: PNL. Adică, președintele este sigur de două lucruri: că el va câștiga președinția, iar liberalii alegerile, ceea ce-i va permite desemnarea premierului din PNL.
În ceea ce privește moțiunea de cenzură, președintele a spus că „Opoziția se pregătește, mai sunt câțiva pași de făcut”.
Klaus Iohannis a mai spus că este încântat și bucuros să vadă atâta entuziasm și susținere și promite că se va așeza în fruntea muncii pentru România normală.