Șeful statului va participa de la ora 11:30 la ceremonialul din Piața Unirii de la Iași, va susține o alocuțiune şi apoi va depune flori la Monumentul "Alexandru Ioan Cuza" și la mormântul domnitorului de la Biserica "Sfinții Trei Ierarhi".

La Catedrala Patriarhală, de Ziua Unirii, va fi oficiat un "Te Deum", "ca mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru realizarea acestui act măreț din istoria națională la care Biserica Ortodoxă Română a contribuit în mod semnificativ". Anunţul a fost făcut de Biroul de presă al Patriarhiei Române.

Domnitorul Alexandru Ioan Cuza, Mitropoliții Nifon al Țării Românești și Sofronie Miclescu al Moldovei vor fi pomeniți duminică la Sfânta Liturghie.

În acelaşi timp, Ministerul Apărării Naționale va organiza ceremonii militare la statuia lui Alexandru Ioan Cuza din Dealul Patriarhiei.

Duminică se împlinesc 157 de ani de la Unirea Principatelor Române (24 ianuarie 1859), act înfăptuit la București de Adunarea Deputaților într-o clădire a Bisericii de pe Dealul Mitropoliei.