Cel care ar putea să-l învingă în turul doi pe Klaus Iohannis ar fi doar Dacian Cioloș, însă în acest caz „suntem într-un mare necaz” spune Kelemen Hunor. Acesta se declară convins că preşedintele Klaus Iohannis va intra în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, iar în acest caz va câştiga cel de-al doilea mandat, scrie publicaţia în limba maghiară maszol.ro.

Kelemen a vorbit şi despre faptul că opoziţia a încercat să izoleze formaţiunea maghiară, iar UDMR a încercat degeaba să poarte discuţii cu Patidul Naţional Liberal, în condiţiile în care politicienii PNL au atacat la Curtea Constituţională orice articol în care apărea exprimarea ”maghiar”, ”drepturi lingvistice” sau ”utilizarea limbii materne”, lăsând senzaţia că atacă UDMR, dar făcând, de fapt, rău comunităţii maghiare.

Kelemen Hunor este de părere că dacă opoziţia ar dori să schimbe Guvernul, ar trebui să prezinte o alternativă pentru premier şi să aibă un program de guvernare, numai că aşteaptă alegerile din 2020, sperând să fie votată pentru că oamenii vor fi tot mai nemulţumiţi.

Kelemen a făcut aceste declaraţii joi, la şedinţa Consiliul Reprezentanţilor UDMR al organizaţiei teritoriale Trei Scaune – Covasna, în care s-au desemnat delegaţii la Congresul UDMR din 22-24 februarie.

 

 

Te-ar putea interesa și: