Evenimentul Zilei > Social > Ministrul Educației: „Elevii din anii terminali vor da examenele fără materia din semestrul II”
Ministrul Educației: „Elevii din anii terminali vor da examenele fără materia din semestrul II”

Ministrul Educației: „Elevii din anii terminali vor da examenele fără materia din semestrul II”

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, miercuri, cu reprezentanții Ministerului Educației, la Palatul Cotroceni, în vederea elaborării unui plan definit în ceea ce privește reîntoarcerea elevilor în unitățile de învățământ.

UPDATE: Monica Anisie, ministrul Educației, a oferit informații cu privire la revenirea la cursuri. „A fost o întâlnire de lucru și s-a prezentat și ceea ce se întâmplă în statele membre UE. Am avut o videconferință cu miniștri din alte state, am adus în discuție revenirea cursurilor. Trebuie să ne gândim, întâi de toate, la siguranța și sănătatea copiilor noștri. Trebuie să luăm toate măsurile astfel încât copiii să fie în siguranță.

Această redeschidere a cursurilor trebuie să fie una prudentă, controlată și treptată, în condiții de maximă siguranță pentru elevi, dar și pentru profesori.

Trebuie să existe mai multe planuri, în privința revenirii la școală. Lucrurile se schimbă de la o zi la alta. Specialiștii din Ministerul Educației au luat în calcul varianta ca elevii din anii terminali să revină la cursuri pentru pregătirea examenelor pe care le vor da.

Așa cum toata lumea stie, Comitetul Naâional pentru Situții de Urgență a luat inițial decizia suspendării cursurilor și tot Comitetul ne va spune când se vor realua cursurile și când vom fi în siguranță. Voi avea o discuție și cu ministrul Sănătății, pentru a stabili un plan de masuri pentru redeschiderea în condiții de igienă pentru a fi acea dezinfenctie a unităților școlare.

Exista un scenariu in care am mai putea prelungi anul scolar cu o saptamana sau sa se termine la mijlocul lunii iunie. Toate aceste scenarii sunt in functie de ce ne transmit specialistii din Ministerul Sanatatii. Dar repet, toate acestea sunt scenarii. Parintii trebuie sa inteleaga ca siguranta si sanatatea copiilor este pe primul plan.

Elevii din anii terminali vor da examenele fara materia pe semestrul doi. Este important sa finalizam acest an scolar si examenele nationale sa se realizeze, chiar daca in conditii diferite, pentru ca si situatia este una speciala in orice stat.

Admiterea la facultate se va realiza dupa examenul de bacalaureat. In momentul in care vom sti calendarul, vom stabili si admiterea. Am dat posibilitatea universitatilor sa organizeze si examene online.

Am propus ministrilor din celelalte state UE sa ia in calcul realizarea unui calendar comun, astfel incat sa nu aiba de suferit elevii care vor sa se inscrie la universitati din strainatate.

Cursurile online devin obligatorii de săptămâna viitoare. Școala poate da calculatoare în custodie copiilor. Însă, părinții vor răspunde pentru ele”, a declarat Monica Anisie, la Digi24.

După o întâlnire care a durat circa două ore, la Palatul Cotroceni, președintele Klaus Iohannis și reprezentanții Ministerului Educației au discutat un plan de revenire trptată a elevilor la școală.

Potrivit Pro TV, cel mai probabil, cursurile se vor relua de la 1 iunie, însă în condiţii speciale. Până atunci, prezența profesorilor şi elevilor, la şcoala de pe internet, va fi monitorizată, anunţă Ministerul Educaţiei, printr-un ordin care conţine instrucţiunile pentru desfăşurarea lecţiilor online.

………………………………………………………………………………………………….

O activitate extrem de importantă este activitatea școlară. În această după-amiază voi avea o întâlnire cu conducerea Ministerului Educației. Vom începe să elaborăm un plan concret pentru revenirea elevilor la școală. Cum va arăta acest plan va fi prezentat în momentul în care este elaborat în toate detaliile aferente”, a declarat președintele.

Știre în curs de actualizare.