După parerea mea, cu privire la Uniunea Europeană, România are un scop major; să devină membru deplin iar asta presupune două măsuri:  aderarea la spațiul Schengen, dar mai ales adoptarea Euro. Avem acest scop de ceva timp, nu este unul nou, iar fiecare țară membră UE acceptă ca moneda de circulație să fie euro, la un moment dat. Credem că 2019 este un termen rezonabil, mai ales că în a doua parte a anului, România va deține președinția Consiliului European”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele a mai spus că România se află într-o etapă urâtă a luptei anticorupție, și că este un susținător clar al DNA. România este într-o fază de luptă împotiva corupției, care este foarte urâtă. Dar, de data aceasta pot să spun că cea mai mare parte a războiului este câștigat. Cu sigurantă susțin lupta DNA, mulți dintre politicieni sunt corupți sau sunt acuzați de corupție”, a mai  declarat Iohannis.

Totodată, șeful statului a susținut că România are nevoie de un Muzeu al Comunismului. ”Nu sunt primul care are ideea inființării unui Muzeu al Comunismuluui. Cred că sunt 2 motive pentru care trebuie să avem acest muzeu: în primul rand pentru că oamenii uita, iar in al doilea rand, pentru ca tinerii trebuie să stie de ce sistemul comunist represiv a fost atât de dăunator. Eu cred că trebuie să existe și o reconciliere a noastră cu trecutul nostru din istoria recentă”, a subliniat Iohannis.