Evenimentul Zilei > Actualitate > Klaus Iohannis, ÎNTÂLNIRE DE URGENȚĂ la Bruxelles
Klaus Iohannis, ÎNTÂLNIRE DE URGENȚĂ la Bruxelles

Klaus Iohannis, ÎNTÂLNIRE DE URGENȚĂ la Bruxelles

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa la o întâlnire de urgență Bruxelles. El a fost chemat la reuniunea extraordinară a Consiliului European, care se va reuni duminică pentru a agrea proiectul de Acord al retragerii Marii Britanii din UE.

”Președintele României, Klaus Iohannis, va participa, duminică, 25 noiembrie a.c., la reuniunea extraordinară a Consiliului European (art.50) de la Bruxelles, Regatul Belgiei. Obiectivul acestei reuniuni este agrearea proiectului de Acord al retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale remis MEDIAFAX.

De asemenea, membrii Consiliului European vor discuta despre Declarația politică privind viitoarele relații dintre UE și Marea Britanie.

”După agrearea proiectului de către liderii statelor membre în Consiliul European, Acordul de retragere al Marii Britanii din Uniune urmează să fie aprobat formal în Consiliul UE şi de Parlamentul European și ratificat de către Parlamentul britanic”, se mai menționează în același comunicat.