Evenimentul Zilei > Politica > Klaus Iohannis: Guvernul să-și facă mai bine TEMELE
Klaus Iohannis: Guvernul să-și facă mai bine TEMELE

Klaus Iohannis: Guvernul să-și facă mai bine TEMELE

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, ieri, la Bruxelles, că Guvernul trebuie să se ocupe de mutarea Agenţiei Europene a Medicamentului de la Londra la Bucureşti, în caz contrar şansele pentru ca acest lucru să aibă loc fiind foarte mici.

"Statele interesate trebuie să vină cu oferte foarte concrete şi aici cred că mai avem de lucru, Guvernul trebuie să-şi facă temele mai bine şi eu evaluez că până la sfârşitul anului vom avea primele concluzii pe relocarea agenţiilor. Aştept de la Guvern să-şi facă temele, să propună un sediu, să propună condiţii financiare, tot ce trebuie pentru a fi o ţară atractivă pentru agenţie", a spus Iohannis la Bruxelles, întrebat dacă la reuniunea Consiliului European se va discuta despre criteriile de eligibilitate pentru agenţiile europene, România fiind interesată de Agenţia Europeană a Medicamentului. 

 Klaus Iohannis a  participat ieri la reuniunea specială a Consiliului European de la Bruxelles, unde se discută despre Brexit. 

Agenţia Europeană a Medicamentului a informat că 21 de state membre ale Uniunii Europene, inclusiv România, şi-au manifestat interesul pentru a găzdui această instituţie, care va trebui să îşi găsească un nou sediu după ieşirea Marii Britanii din blocul comunitar, a transmis Reuters. 

EMA supervizează siguranţa medicamentelor vândute în Uniunea Europeană, o piaţă de peste 500 de milioane de consumatori. Cu aproape 900 de angajaţi, un buget de 322 milioane de euro pe an şi totodată capabilă să strângă anual 36.000 de experţi la reuniunile sale, Agenţia este cea mai mare instituţie UE găzduită în prezent de Marea Britanie şi o ţintă atractivă pentru mai multe oraşe de pe continent. 

Luna trecută, Guvernul României a anunţat că îşi va depune candidatura pentru găzduirea la Bucureşti a Agenţiei Europene a Medicamentului

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: