"Mâine vom şti mai multe, dar vă pot spune că voi candida indiferent de ce se va întâmpla. Nu pornesc de la premisa că mâine se va întâmpla ceva deosebit. Mâine se va da un termen. Nu pornesc de la premisa că termenul va fi înainte de alegeri. Eu pornesc de la premisa că voi câştiga procesul. În prima instanţă am câştigat. Nu există niciun motiv că aş putea pierde acest proces. Dacă va fi un termen rapid, va fi scoasă chestiunea din discuţia publică. Ceilalţi sunt îngrijoraţi şi eu mai puţin",a  spus Iohannis, la Adevărul Live.

Acesta a adăugat că nu ia în considerare să susțină o lege a aministierii și grațierii și că parlamentarii ACL vor vota pentru încuviințarea cererii de urmărire penală formulate de procurori.

"Acum câteva săptămâni am lansat un pact pentru stabilitte şi democraţie în care am invitat competitorii să avem o campanie centrată pe probleme. Nu mi-au răspuns până acum. am foarte multă răbdare. Există o iniţiativă venită de la PSD, legea graţierii şi amnistierii. . Am solicitat ca iniţiativa să fie scoasă din sertar şi respinsă. Ar fi calea greşită spre o curăţire a societăţii. Noi vom vota pentru încuviinţarea începerii procesului de verificare din partea procurorilor. Noi trebuie să avem puterea să spunem, da: Dacă este o bănuială, trebuie să verificaţi. Aici avem o iniţiativă de facilitare a procedurile de încuviinţare a verificărilor", a mai spus Iohannis.