Evenimentul Zilei > Politica > Klaus Iohannis, despre noul ministru de interne. Cine ocupă acum funcția?
Klaus Iohannis, despre noul ministru de interne. Cine ocupă acum funcția?

Klaus Iohannis, despre noul ministru de interne. Cine ocupă acum funcția?

Astăzi, 5 noiembrie 2019, la sediul MAI, a avut loc ceremonia de învestire a ministrului afacerilor interne, domnul Ion Marcel Vela.

La eveniment au participat domnul Klaus IOHANNIS,  Președintele României, domnul Ludovic ORBAN, prim-ministrul României, precum și reprezentanții tuturor structurilor aflate în coordonarea și subordonarea Ministerului Afacerilor Interne.

„Bună ziua tuturor! Dle prim-ministru, vă felicit pentru preluarea guvernării. Este o reală ușurare pentru noi toți că acum avem un guvern care se dedică muncii pentru români.

Domnule ministru Marcel Vela, vă felicit pentru preluarea unei poziții foarte complicate. Sunt convins că veți da tot ce puteți, toată priceperea, tot timpul și toate cunoștințele pentru a umple din nou poziția de ministru al afacerilor interne cu conținut. Vă doresc mult succes!

Dle secretar de stat, vă mulțumesc pentru că ați gestionați interimar ministerul, într-o perioadă foarte dificilă.

Onorată asistență, în frunte cu domnul ministru, astăzi vă cer o schimbare de paradigmă. Începând de astăzi veți pune în centrul preocupărilor dumneavoastră, a tuturor preocupărilor dumneavoastră, siguranța cetățeanului român. Este o sarcină extrem de dificilă, mai ales după o perioadă tulbure pentru acest minister de maximă importanță pentru România și faptul că ați avut un interimat fără ministru este încă una din cele mai mici probleme pe care le aveți de rezolvat.

S-a terminat aseară guvernarea PSD-istă eșuată și iresponsabilă. Diletanţi PSD-iști și oameni care au văzut doar interesul propriu și a găștii de partid pe care au creat-o au vrut să pună mâna pe toate marile sisteme din România și dumneavoastră toți ați fost o țintă predilectă pentru PSD-iști.

Acele trei guverne eșuate PSD-iste au încercat constant să își înșurubează prietenii, neamurile, în cele mai importante poziții din stat. Acest lucru a dus la ceea ce din nefericire am văzut cu toții și dumneavoastră ați simțit cel mai puternic – Poliția Română, Jandarmeria Română, mai nou, Departamentul Situațiilor de Urgență, au fost sub un atac public constant.

Asta, fiindcă ați tolerat sau ați fost unii dintre dumneavoastră obligați să tolerați înșurubarea unor persoane în funcții publice care nu aveau ce căuta acolo. Vi s-au impus abordări care nu au nimic de-a face cu etica profesionistă. S-au folosit metode dintre cele mai perfide pentru a vă juca pe unii împotriva celorlalţi, pentru a institui un control politic acolo unde profesionalismul trebuie să îşi spună cuvântul.

Domnule ministru, aveţi în structurile ministerului şi în toate instituţiile pe care le aveţi în subordine mii şi mii de adevăraţi specialişti şi profesionişti. Daţi-le o şansă, daţi o şansă Poliţiei Române, Jandarmeriei, Pompierilor, tuturor structurilor din Ministerul de Interne să îşi recapete demnitatea în fața românilor, să arate că avem profesioniști și dacă îi lăsăm să își facă treaba, știu ce să facă. Reabilitați-vă în ochii românilor și asigurați ceea ce v-am cerut la început: siguranța cetățeanului să fie prima preocupare.

Sub aceasta vin toate celelalte de care trebuie să vă ocupați. Eliminați incompetenţii, pilele care au ajuns în diferite structuri de comandă și de conducere. Redați o șansă adevăraților profesioniști, că aveți mulți și veți vedea, veţi recâștiga demnitatea, veţi recâștiga respectul românilor. Domnule ministru, vă doresc mult, mult succes în această muncă grea”, a declarat Klaus Iohannis în cadrul ceremoniei.