Președnitele Klaus Iohannis a transmis o declarație marți 9 martie, în care a discutat despre mai multe teme, printre care și despre situația școlilor din România. Șeful statului a declarat că avem nevoie de școli sigure, fiind necesare investiții în scopul acesta.

Ce a declarat Klaus Iohannis

“Am avut mai multe discuții în aceste zile despre prioritățile noastre și despre investițiile care trebuie începute. Am discutat despre investiții în spitale, dotarea spitalelor, despre crearea de noi locuri de muncă, mai ales pentru românii afectați de pandemie, despre școlile din România, despre proiecte pentru un mediu curat.

Azi am avut o întâlnire mai specială, privind școli sigure și sănătoase în România. Discuțiile au vizat autorizațiile de securitate la incendiu, sanitare, vulnerabilitățile seismice. Adevărul este că avem încă mult prea multe clădiri neautorizate sau neverificate în ultimul deceniu.” a declarat Klaus Iohannis.

Iohannis a mai spus că peste 40% din clădirile folosite pe post de instituții de învățământ sunt amplasate în zone cu risc seismic ridicat.

“Peste 40% din clădirile în care funcționează școli sunt amplasate în zone cu risc seismic ridicat. Am discutat despre soluții. Am agreat că e foarte important ca prin alocările bugetare viitoare zona de infrastructură educațională să fie transformată într-o reală prioritate. În Planul național de redresare și reziliență vor fi prevăzute fonduri majore pentru această zonă. E absolută nevoie de revizuirea reglementărilor.”, a completat Klaus Iohannis.