Evenimentul ZileiOpiniiOpinii EVZKlaus Iohannis are acum un al doilea partid care-l spală pe picioare cu limba: PSD!

Klaus Iohannis are acum un al doilea partid care-l spală pe picioare cu limba: PSD!

Klaus Iohannis are acum un al doilea partid care-l spală pe picioare cu limba: PSD!
Sîmbătă, 14 martie 2020, în cadrul unei ceremonii pe șest (de ce oare? N-a vrut Klaus Iohannis să-l vadă națiunea cu mască pe figură sau cumva sindrofia nici n-a avut loc?), Guvernul Orban al nu știu cîtelea a depus jurămîntul.

Sîmbătă, 14 martie 2020, în cadrul unei ceremonii pe șest (de ce oare? N-a vrut Klaus Iohannis să-l vadă națiunea cu mască pe figură sau cumva sindrofia nici n-a avut loc?), Guvernul Orban al nu știu cîtelea a depus jurămîntul.

Acest Guvern n-ar fi fost votat dacă nu se dădea peste cap principalul partid de Opoziție – PSD – ca el să treacă de votul de investitură. PSD, care deține conducerea Camerei Deputaților și a Senatului, a ajuns pînă acolo cu grija ca nu cumva PNL să eșueze în încercarea de a-și pune propriul Guvern, încît s-a pretat la încălcarea anticonstituțională a tuturor procedurilor. Am avut de a face astfel cu o investire la mișto a unui Guvern, cu o concretizare a unui nou fel de democrație:

Democrația pe repede înainte.

Nimeni nu spune că PSD trebuia să se dedea la cunoscutele trageri de timp sau la șicanele tipice unui partid de Opoziție. Dar investirea Guvernului Ludovic Orban a însemnat abordarea în glumă a tuturor procedurilor încît un moment crucial al democrației a fost transformat într-o mascaradă pur și simplu. 

Desigur, Criza a făcut din investire o chestiune supusă urgenței. În nici un caz însă o chestiune de bătaie de joc în privința procedurilor constituționale.

Repet, toate aceste încălcări ale procedurilor au fost comise de PSD-ul condus de Marcel Ciolacu nu pentru a face ca la Victoria să fie Guvernul PSD, ci Guvernul PNL, principalul partid adversar politic.

Avem astfel un prim argument pentru a semnala că vineri și sîmbătă am trăit un moment unic în istoria României, dacă nu și a lumii. Un partid de Opoziție și a asumat riscul de a încălca toate procedurile numai și numai pentru ca marele său adversar, aflat la Putere, să-și poată instala propriul Guvern.

Dar nu numai atît. 

Datele arată că de la votul de investitură au lipsit parlamentarii PNL. Adică parlamentarii partidului al cărui Guvern era supus votului. În aceste condiții ce face PSD? Spune, cum ne-am fi așteptat de la un partid de Opoziție:

Păi voi, liberalilor, nici la investirea propriului Guvern nu catadicsiți să veniți?

Ia faceți bine și vă mobilizați parlamentarii!

Nu, nu spune.

Își mobilizează parlamentarii ca să asigure prin votul lor trecerea Guvernului PNL.

S-o recunoaștem:

Așa ceva n-am pomenit nici în proza lui Dostoievski, unde dușmanul de moarte al cuiva își dă viața de dragul dușmanului său.

PSD, partidul despre care Ludovic Orban declara că e Ciuma Roșie, că trebuie izolat pe scena politică a țării, partidul pentru a cărei înfrîngere la locale Guvernul PNL a emis una dintre cele mai oribile OUG, s-a dat peste cap pentru ca PNL să aibă cît mai repede un guvern.

Vineri dimineața, cînd l-a desemnat pe Ludovic Orban premier, Klaus Iohannis a adresat partidelor politice următorul apel:

„Mă aștept de la toate partidele, de la toți politicienii responsabili din Parlamentul României să fie parte a acestui efort comun de rezolvare a situației, de finalizare a acestei crize politice în așa fel încît să putem să ne concentrăm 100% pe combaterea infecțiilor cu coronavirus.”

Culmea e că la acest apel n-a răspuns chiar PNL, partidul lui Klaus Iohannis, partidul Guvernului Meu. 

A răspuns în schimb PSD.

Partidul pentru a cărei dispariție de pe scena politică, Klaus Iohannis a asmuțit DNA și DIICOT.

Partidul atacat de Klaus Iohannis zi și noapte de la victoria la prezidențiale.

Partidul al cărui președinte a fost trimis de Klaus Iohannis în pușcărie, iar fostul ministru al Sănătății, în ghearele DNA. 

 Sîmbătă seara la ceremonia depunerii Jurămîntului Klaus Iohannis n-a catadicsit nici măcar să adrese un politicos Mulțumesc PSD pentru întreaga strădanie de vineri și sîmbătă astfel încît el Klaus Iohannis, să aibă cît mai repede Guvernul Meu. 

A alintat din nou PNL.

Iar PSD, partidul care s-a compromis încălcînd procedurile de dragul Guvernului lui Klaus Iohannis, nici măcar nu i-a bătut obrazul domnului președinte.

Ce mai încolo și încoace!

Klaus Iohannis are acum un al doilea partid care-l spală pe picioare cu limba:

PSD!


Accesează: