Evenimentul ZileiActualitateKlaus Iohannis, apel către votanții Dreptei pentru turul II

Klaus Iohannis, apel către votanții Dreptei pentru turul II

Klaus Iohannis, apel către votanții Dreptei pentru turul II
În timp ce jurnaliştii aşteptau declarații la sediul ACL, din camera în care se afla Klaus Iohannis se auzeau strigăte de bucurie. „Pe ce canal sunt ăştia, mă?”, a exclamat un jurnalist, în timp ce Ludovic Orban îşi bea tacticos cafeaua, în aşteptarea începerii declarației de presă. Flancat de liderii ACL, Klaus Iohannis şi-a început discursul la 21. 10, mulțumind românilor care au participat la vot, dar „în special” celor care l-au votat pe el în turul II.

Dispus să garanteze independența Justiției

Prezidențiabilul ACL a subliniat că românii au de ales în turul II între el şi Victor Ponta. „Este evident că românii au de ales între două variante: România lucrului bine făcut, o Românie normală şi România lucrului prost făcut, o Românie a scandalului şi minciunii”, a spus acesta. Indirect, Iohannis a lansat un mesaj către votanții celorlalte partide, dar mai ales către cel al Monicăi Macovei. „Sunt singurul candidat dispus să garanteze independența Justiției şi statul de drept, îi chem alături de mine pe toți cei care vor ca legea să fie lege”, a spus Iohannis, care a criticat şi proasta organizare a procesului de votare din străinătate. Negocierile cu ceilalți candidați de Dreapta, în vederea turului II vor începe de luni, marți, după rezultatele finale oficiale. După declarațiile lui Iohannis, liderii ACL, vizibil bucuroşi, s-au mutat în sediul PDL din Modrogan, acolo unde Vasile Blaga urma să anunțe rezultatele numărătorii paralele a celor două partide.

Înainte de anunțarea rezultatelor exit-poll-urilor, sediul ACL a fost mai degrabă plin de ziariști decât de politicieni. Majoritatea au primit indicații să se afle în colegiile lor de parlamentari sau în teritoriu. Primarul Sibiului nu a făcut declarații la sosire și a intrat pe ușa din spate. Cu doar câteva minute înainte de închiderea procesului de votare în România, de la sediul ACL, prim-vicepreședintele ACL Cătălin Predoiu a solicitat demisia lui Titus Corlățean din funcția de ministru de Externe, pentru modul în care a fost organizat procesul de vot în Diaspora.

La vot, de ziua soției

Klaus Iohannis a votat la Sibiu alături de soția lui, care a împlinit, ieri, 54 de ani. „Pentru România lucrului bine făcut, pentru o Românie normală”, a răspuns Iohannis, atunci când a fost întrebat pentru cine a votat. Iohannis a mers la secția aflată la câțiva pași de casa sa, considerând că „e normal” să voteze la Sibiu. „Așa e normal, așa e bine, așa cum am ales ca ultima întâlnire electorală să fie la Sibiu, tot așa am ales să votez acasă. Pe urmă, evident, voi merge la București”, a mai spus Klaus Iohannis, care s-a declarat optimist. La ieșirea de la vot, Carmen Iohannis a primit un buchet de flori de la o alegătoare, cu ocazia zilei de naștere, în timp ce soțului său i-au fost cerute autografe pe cartea lansată în campania electorală.

 

 

REZULTATE TURUL 1 ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014 și EXIT POLL turul 1 alegeri prezidențiale 2014

Află ușor și rapid, pe evz.ro, rezultatele sondajelor EXIT POLL realizate la ieșirea de la urne în primul tur al alegerilor prezidențiale 2014. EVZ.Ro prezintă în timp real REZULTATE EXIT POLL ALEGERI 2014, dar și REZULTATE VOT TURUL 1 ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE: De asemenea, pe evz.ro poți afla cel mai simplu si rapid rezultatele votului din turul 1 de scrutin al acestor alegeri prezidențiale. Află pe evz.ro cum s-a votat în fiecare județ.

Rămâi pe evz.ro în 1 și 2 noiembrie pentru a afla și cele mai importante știri ale acestor zile, declarațiile candidaților, incidentele electorale și rezultate alegeri prezidentiale 2014.

EVZ îţi prezintă cele mai importante ştiri şi analize despre alegerile prezidenţiale din 2014. De asemenea, pe evz.ro vei putea afla în timp real  rezultatele sondajelor exit-poll de la alegerile prezidentiale 2014. Cel mai bun portal de stiri va transmite in timp real rezultate turului 1 al alegerilor prezidentiale 2014 si rezultatele finale ale alegerilor prezidentiale 2014.

EVZ.RO vă prezintă cele mai importante știri despre ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014.

CITIȚI pe EVZ.RO sondaje, prezența la urne, rezultatele exit-poll-urilor și rezultatele la ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014 în timp real.


Accesează: