Evenimentul Zilei > Politica > Klaus Iohannis a depus o coroană de flori la restaurantul „La Belle Équipe” din Paris, unde au murit doi români în atacurile teroriste
Klaus Iohannis a depus o coroană de flori la restaurantul „La Belle Équipe” din Paris, unde au murit doi români în atacurile teroriste

Klaus Iohannis a depus o coroană de flori la restaurantul „La Belle Équipe” din Paris, unde au murit doi români în atacurile teroriste

Președintele Klaus Iohannis a depus duminică o coroană de flori la restaurantul „La Belle Équipe” din Paris, una dintre țintele atacurilor teroriste din 13 noiembrie, unde doi cetățeni români și-au pierdut viața. Totodată șeful statului și-a exprima speranța că terorismul şi extremismul vor fi combătute.

"În această seară am depus o jerbă la restaurantul „La Belle Équipe” din Paris, în semn de omagiu pentru victimele atacurilor sângeroase din 13 noiembrie. Este locul în care oameni nevinovați, printre care și doi cetățeni români, și-au pierdut viața. Dincolo de durerea și emoția care emană din acest loc, sentimentul care domină este cel de revoltă și speranță totodată. Revoltă că o mână de fanatici au produs atâta suferință, și speranță că doar unindu-ne forțele vom combate terorismul și violența extremistă, pentru a ne apăra valorile și libertățile greu câștigate", a scris președintele pe Facebook.


Povestea celor doi români care au fost UCIŞI în atentatele de la Paris. | Galerie FotoLăcrămioara Pop, în vârstă de 29 de ani, era din localitatea Coaş, judeţul Maramureş, iar pe 13 noiembrie, când au izbucnit rafalele teroriştilor, se afla împreună cu iubitul ei pe terasa unui restaurant din Paris, la aniversarea unei zile de naştere. În urma atacurilor, şi-a pierdut viaţa şi iubitul femeii, Ionuţ Ciprian Calciu, de 31 de ani, din Tulcea.

Bilanţul victimelor atentatelor teroriste din Paris, care au avut loc în şase zone ale oraşului şi au fost revendicate de gruparea Stat Islamic, este de 132 de morţi şi peste 350 de răniţi.

Șeful statului a ajuns, duminică, la Paris, unde va participa la cea de-a XXI-a Conferinţă a Părţilor la Convenţia-cadru a Organizaţiei Naţiunilor Unite asupra schimbărilor climatice.