Evenimentul Zilei > International > Kim Jong-un taie elanul SUA. Ce se întâmplă cu negocierile lui Biden. „Doar o pierdere de timp”
Kim Jong-un taie elanul SUA. Ce se întâmplă cu negocierile lui Biden. „Doar o pierdere de timp”

Kim Jong-un taie elanul SUA. Ce se întâmplă cu negocierile lui Biden. „Doar o pierdere de timp”

Coreea de Nord nu are de gând să stea la discuții cu SUA, în legătură cu programul nuclear. Potrivit liderului comunist, negocierile în acest sens reprezintă doar o pierdere de timp.

În timp ce Statele Unite ale Americii cer Coreei de Nord să renunțe la armele nucleare, dictatorul comunist de la Phenian a transmis că nu este interesat de vreun contact cu americanii. Sora dictatorului Kim Jong-un a avertizat SUA să nu interpreteze greşit semnalele date de președintele Coreei de Nord întrucât acest lucru ar putea să dea naștere unei „mari dezamăgiri”.

Kim Jong-un nici nu vrea să audă de negocierile lui Biden

Administrația Kim Jong-un a transmis că liderul de la Phenian nu este interesat să stea la negocieri cu SUA. Anunțul vine după ce Joe Biden a comunicat că ar vrea să discute cu liderul comunist asupra unor aspecte legate de programul nuclear.

„Continuăm să sperăm că Republica Populară Democrată Coreea (numele oficial al Coreei de Nord – n.red.) va răspunde pozitiv la demersurile noastre şi la propunerea de a organiza o reuniune oriunde, fără condiţii prealabile”, a declarat Sung Kim, reprezentantul special al Washingtonului pentru Coreea de Nord.

„Nici măcar nu analizăm posibilitatea unei astfel de situații în ceea ce privește Statele Unite, cu atât mai puţin să avem vreun contact, întrucât nu ne-ar duce nicăieri, ar fi doar pierderea unui timp preţios”, a transmis, printr-un comunicat, administrația liderului comunist.

SUA va exercita presiuni asupra Coreei

Sung Kim, reprezentantul special al Washingtonului pentru Coreea de Nord, a comunicat că președintele Joe Biden vrea să aplice mai multe sancțiuni asupra statului comunist astfel încât să-l forțeze pe Kim Jong-un să accepte să discute cu americanii.

În acest sens, sora dictatorului comunist, Kim Yo Jong, a avertizat SUA că dacă interpretează greșit mesajele liderului Coreei de Nord, s-ar putea să rămână foarte dezamăgiți.

„Se pare că Statele Unite ar putea interpreta situaţia astfel încât să caute confort. Dar aşteptările de acest fel, alimentate greşit, riscă să genereze o mare dezamăgire”, a afirmat Kim Yo Jong, sora lui Kim Jong-Un.

Cum reacționează SUA la mesajul surorii liderului comunist

Jake Sullivan, consilierul pentru Siguranţă Naţională al lui Joseph Biden, a spus că informațiile transmise de sora dictatorului reprezintă „un semnal interesant”.

Mesajele lui Kim Jong-un ridică semne de întrebare printre americani întrucât, în urmă cu câteva zile, liderul a spus că se pregătește „atât pentru dialog, cât şi pentru o confruntare” cu SUA.

„Kim Jong-Un a evidenţiat necesitatea de a fi făcute pregătiri atât pentru dialog, cât şi pentru confruntare, în principal că naţiunea nord-coreeană trebuie să fie pregătită deplin pentru confruntare”, a anunțat presa de la Phenian, conform Reuters.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: