Liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, a supravegheat un exerciţiu militar în care s-a simulat un atac asupra "Casei Albastre", sediul Preşedinţiei sud-coreene, care se află în mijlocul unui răsunător scandal politic.

Informaţia a fost livrată de propaganda de la Phenian, citată de AFP, care arată că exerciţiul observat de Kim Jong-Un prin binoclu a vizat "distrugerea unor ţinte inamice specifice", printre care "Casa Albastră".

Conform Agenţiei KCNA, şi Rodong Sinmun, organul Partidului Muncitorilor de la Phenian, a publicat o pagină dublă cu fotografii ale militarilor nord-coreeni luând cu asalt o clădire asemănătoare cu sediul preşedinţiei sud-coreene şi incendiind-o.

Kim Jong-Un apare în aceste imagini când râde puternic la spectacolul acestei simulări. "În cadrul exerciţiului militar, forţele noastre au propagat un potop de foc de la insula Yeonpyeong la Cheong Wa Dae (n.r. – numele coreean al Casei Albastre), a precizat KCNA, cu referire la insula sud-coreeană bombardată de forţele nord-coreene în 2010.

Bizarul exerciţiu militar a fost organizat în contextul în care deputaţii sud-coreeni au votat vineri destituirea preşedintei Park Geun-Hye, din cauza unui gigantic scandal de corupţie care a determinat ieşirea în stradă a milioane de oameni şi paralizia guvernului, conform Agerpres.