Kim Jong-un, turbat de furie. Vicepreședintele democrat Joe Biden, făcut imbecil și nebun de presa de la Phenian

Kim Jong-un, turbat de furie. Vicepreședintele democrat Joe Biden, făcut imbecil și nebun de presa de la Phenian

Agenția de presă nord-coreeană, KCNA, l-a calificat ieri pe Biden drept „imbecil” și „nebun cu IQ scăzut”, după ce acesta l-a criticat pe Kim

Joe Biden, care a fost timp de două mandate vicepreşedinte în perioada preşedinţiei lui Barack Obama, se află în campanie de când a anunţat luna trecută că va concura la învestitura democrată pentru alegerile prezidenţiale din 2020.

Se pare că unele dintre remarcile fostului vicepreşedinte american a iritat într-atât de mult Phenianul, încât organul principal de propagandă nord-coreean a difuzat miercuri o reacţie fără nuanţă, scrie AFP. Mai precis, Phenian a dat drumul unor insulte fără precedent.

Ne puteți urmări și pe Google News

Astfel, KCNA l-a acuzat pe Biden că a „calomniat conducerea supremă nord-coreeană”, o formulă care în general face referire la liderul de la Phenian, Kim Jong-un. Agenția a estimat că fostul senator a devenit „iresponsabil și nebun, depășit de propria ambiție”. „Ceea ce a spus el relevă sofismul unui imbecil lipsit de calitățile elementare ale unei ființe umane, nemaivorbind de un om politic”.

KCNA nu a citat din vorbele fostului vicepreședinte american la care făcea referire. Dar, în cardul unui miting ce a avut loc la Philadelphia, sâmbătă, Biden a criticat apropierea lui Donald Trump de Rusia și de Coreea de Nord, acuzându-l pe liderul de la Casa Albă că a îmbrățișat „tirani precum Vladimir Putin și Kim Jong-un.

De altfel, Donald Trump a fost primul președinte american în exercițiu care l-a întâlnit pe Kim Jong-un, la summit-ul de la Singapore, în iunie 2018. O a doua întâlnire între cei doi a avut în februarie, la Hanoi.

După o detensionare a relațiilor dintre Washinton și Phenian, negocierile privind denuclearizarea peninsulei nord-coreene se află la ora actuală în impas.