Kim Jong-un îl tratează pe Joe Biden ca pe „un câine turbat”. Replica lui Trump a şocat şi pe republicani şi pe democraţi

Kim Jong-un îl tratează pe Joe Biden ca pe „un câine turbat”. Replica lui Trump a şocat şi pe republicani şi pe democraţi

Kim Jong-un a lansat nişte atacuri rar întâlnite aduse candidatului democrat la Casa Albă. Dar şi replica lui Trump a fost pe măsură.

Donald Trump este un adept al unor remarci batjocoritoare şi chiar insultătoare atunci când vorbeşte despre adversarii săi politici. Duminică, însă, a considerat că, Coreea de Nord a mers prea departe tratându-l pe Joe Biden ca pe un „câine turbat”.

Regimul de la Phenian a lansat un atac şi asupra fostului preşedintre Barack Obama. „Câinii răi precum Biden pot răni multă lume dacă sunt lăsaţi liberi”, a scris agenţia oficială de ştiri KCNA, sugerând ca aceştia trebuie bătuţi până la moarte.

Ne puteți urmări și pe Google News

Reacţia lui Trump

„Domnule preşedinte, Joe Biden poate fi îmblânzit uşor, dar cu siguranţă el nu este un câine turbat, este mai bun decât această caracterizare”, a declarat Donald Trump într-un tweet  adresat liderului nord-coreean Kim Jong-un, cu care s-a întâlnit de trei ori până în prezent.

Mesaj pentru Kim Jong-un

Cu toate cele spuse, chiriaşul de la Casa Albă a avut grijă să adauge că doar el ar putea oferi un viitor luminos Coreei de Nord şi conducătorului său, care îşi conduce ţara cu o mână de fier, precum au făcut-o tatăl şi bunicul său. „Sunt singurul care te poate ajuta să-ţi atingi obiectivele. Trebuie să acţionezi rapid şi să ajungem la un acord. Ne vedem curând”, a scris preşedintele SUA.

Negocierile privind denuclearizarea regimului lui Kim au eşuat în februarie la Hanoi. De atunci, Coreea de Nord a încălcat promisiunile cu o serie de lansări de rachete, iar noile discuţii lansate la începutul lunii octombrie, la Stockholm, au intrat în impas, după cum relatează Le Soir.