Evenimentul Zilei > EVZ Special > Kim Jong-un, gata de un război nuclear din cauza unei femei? Iată ce povestesc rușii!
Kim Jong-un, gata de un război nuclear din cauza unei femei? Iată ce povestesc rușii!

Kim Jong-un, gata de un război nuclear din cauza unei femei? Iată ce povestesc rușii!

Când soarta unei țări întregi ajunge în mâinile unui dictator, orice e posibil, inclusiv declanșarea unui război nuclear din cauza unei femei. Nu e nicio exagerare, citiți cu atenție ce povestește Aleksandr Matsegora, ambasadorul Federației Ruse în Coreea de Nord!

Recentele amenințări lansate de liderii Coreei de Nord la adresa vecinilor din sud au fost declanșate de manifestele lansate de guvernul de la Seoul. Mai precis, de faptul că acestea conțineau forografii trucate ale soției liderului Kim Jong Un, susține Matsegora. La vederea manifestelor care au ajuns în Coreea de Nord pe 31 mai cu ajutorul unor baloane sau în interiorul unor sticle lansate spre țărmurile țării, furia lui Kim Jong Un a atins apogeul.

Imediat, guvernul de la Pyongyang a aruncat în aer clădirea în care aveau loc negocierile cu Sudul, iar sora dictatorului  a amenințat cu măsuri militare. Ambasadorului rus în Coreea de Nord, Alexander Matsegora, spune că totul ar fi din cauza unor fotografii trucate. „Manifestele purtau un tip special de propagandă murdară, insultătoare, îndreptată împotriva soției liderului”, a declarat Matsegora pentru agenția de știri TASS.


Coreea de Nord, în prag de război. Sora lui Kim Jong-un amenință!

Kim Jong Un, la butonul nuclear. Forţele armate strategice, în stare de alertă


Ambasadorul spune că acest afront adus soției lui Kim Jong un a stârnit „o revoltă serioasă” la Pyongyang. Nu e prima oară, de altfel, când soția lui Kim Jong un devine ținta numărul 1 a adversarilor regimului comunist. În urmă cu șapte ani, manifestele trimise de disidenții refugiați în Sud afirmau că Ri Sol Ju ar fi jucat într-un film pornografic, notează Daily Mail.

În ce o privește pe sora liderului din Coreea de Nord, diplomatul rus a respins speculațiile potrivit că aceasta este antrenată să devină următorul lider al țării. În ciuda „experienței sale serioase în politică și politică externă”, spune Matsegora, Kim Yo Jong este „destul de tânără”.
„Nu există absolut niciun motiv să spun că ea este instruită” pentru a lua cârma, a spus Matsegora care a adăugat: „Nimeni nu îndrăznește să se numească numărul doi în țară. Cred că dacă ați întreba-o pe tovarășa Kim Yo Jong dacă este numărul doi, ea va răspunde cu un „ nu ”puternic”.

Rusia este un aliat cheie al Coreei de Nord, ceea ce-i permite lui Matsegora  să vorbească ceva mai deschis despre ceea ce se întâmplă la Pyongyang, mai ales că este unul dintre cei mai vechi diplomați acreditați în această țară.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.