Evenimentul ZileiActualitateKim Jong Un a primit drone explozive cadou înainte de a părăsi Rusia

Kim Jong Un a primit drone explozive cadou înainte de a părăsi Rusia

Kim Jong Un a primit drone explozive cadou înainte de a părăsi Rusia
Liderul nord-coreean, Kim Jong Un, a primit cadou duminică cinci drone explozive, o dronă de recunoaştere şi o vestă antiglonţ din mâinile guvernatorului regiunii Primorie, în Extremul Orient rus, potrivit agenţiei de presă oficiale TASS.

Kim Jong Un, liderul Coreei de Nord, a primit cinci drone kamikaze şi o dronă de recunoaştere de tip ‘Geran-25’ cu decolare verticală”, a afirmat TASS. El a plecat apoi înapoi spre cu trenul blindat.

Cadouri cu caracter militar foarte simbolice într-un context de temeri occidentale faţă de un posibil acord de livrări de arme şi muniţii nord-coreene de care Moscova are nevoie pentru ofensiva sa în Ucraina.

Săptămâna trecută, la o discuţie pe cosmodromul Vostocinâi, Vladimir Putin şi Kim şi-au afişat apropierea, preşedintele rus vorbind despre „perspective” de cooperare militară în ciuda sancţiunilor internaţionale ce vizează Phenianul din cauza programelor sale nucleare şi a dezvoltării de rachete.

În timpul întâlnirii lor, cei doi lideri şi-au oferit reciproc câte o puşcă, şi acestea cadouri cu valoare simbolică în contextul actual.

Kim Jong Un, un dictator prețuit de Rusia

De atunci, Kremlinul dă asigurări că nu a fost semnat „niciun acord” cu ocazia acestei intâlniri, lucru care nu-i linişteşte totuşi pe occidentali.

„Guvernatorul (Oleg Kojémiako) i-a oferit lui Kim Jong Un un ansamblu de protecţie antiglonţ pentru acţiunile de asalt” şi „haine speciale nedetectabile de camerele termice”, au mai declarat serviciile regionale ale agenţiei TASS.

Război în Ucraina, ziua 553. Rusia a ajuns în etapa finală a asamblării de drone Shahed
Sursa foto: Wikipedia

Duminică, Kim s-a mai întâlnit cu studenţi nord-coreeni de la Universitatea federală din Extremul Orient în campusul universitar la Vladivostok.

Cu ocazia acestei vizite, Kim Jong Un a primit cadou de la Alexandr Kozlov, ministrul rus al ecolpogiei, o pictură intitulată „Insula Ruskii”, cu o imagine în relief a acestei insule situate în faţa Vladivostokului şi unde se află o parte a instalaţiilor universităţii.

Pe insulă, Kim a mers şi la oceanarium, asistând, potrivit TASS, la un spectacol acvatic.

Agenţia de presă oficială nord-coreeană KCNA a calificat, la rândul ei, drept „intensă și caldă” ambianţa acestor ultime zile în marele oraş din Extremul Orient rus, „într-un moment în care o nouă eră de prietenie, de solidaritate şi de cooperare se deschide în istoria dezvoltării relaţiilor dintre RPDC şi Rusia”.

sursa: RADOR RADIO ROMÂNIA


Accesează: