Evenimentul Zilei > Actualitate > Fenomenul KILLFIE îţi IA VIAŢA! 76 indieni, 8 americani, 6 ruşi, 4 filipinezi, 4 chinezi, 3 spanioli şi 2 turci, UCIŞI
Fenomenul KILLFIE  îţi IA VIAŢA! 76 indieni, 8 americani, 6 ruşi, 4 filipinezi, 4 chinezi, 3 spanioli şi 2 turci, UCIŞI

Fenomenul KILLFIE îţi IA VIAŢA! 76 indieni, 8 americani, 6 ruşi, 4 filipinezi, 4 chinezi, 3 spanioli şi 2 turci, UCIŞI

Până la urmă a căpătat şi un nume, un neologism care este ceva între kill şi selfie. Se numeşte killfie, adică selfie-urile care ucid. Fenomenul este din păcate în creştere în toată lumea iar în vârful macabrului clasament al deceselor se află India.

Chiar în ţara lui Ghandi s-a întâmplat ultimul episod al ''seriei'': trei studenţi şi-au pierdut viaţa după ce au fost loviţi de un tren la Bidadi, în statul meridional Karnataka. Îşi făceau poze pe liniile de cale ferată. Cu o lună în urmă un băiat de 17 ani s-a cufundat definitiv într-o mlaştină în timp ce prietenii filmau scena  cu acesta  înghiţit de apele mlăştinoase.

Un fel de a sfida soarta care a provocat zeci de victime în ultimii ani. A te poza cu un smartfone într-o situaţie periculoasă a devenit o modă ''virală'', cum este denumit astăzi acest tip de ''grozăvii''. India, după cum spuneam, deţine tristul primat. Dar nu e singura. Între martie 2014 şi septembrie 2016 noua manie a provocat moartea a 76 indieni, opt americani, şase ruşi, patru filipinezi, tot patru chinezi, trei spanioli şi doi turci.

Să fii făcut praf de un tren în viteză nu e unica modalitate de a muri prin intermediul unui killfie. A doua "metodă" pentru a-ţi risca viaţa este câteodată a ţi-o pierde de pe înălţimea unei clădiri, cu posibilitatea de a cădea în gol şi a te alege în cel mai fericit caz cu fracturi grave.Acestea sunt aşa-numitele "decese narcisiste".

Dar fantezia "selfiştilor" întrece orice limite: se merge de la poze cu animale sălbatice feroce, care adesea sfârtecă pe "viteazul selfist", până la acelea cu pistolul pus la tâmplă, cu degetul pe trăgaci când deseori a apăsat involuntar, sau "obiceiul nesănătos" dar foarte răspândit de a se fotografia în timp ce conduci maşina cu riscul de a produce accidente oribile şi astfel un selfie banal devine killfie, ultima poză dintr-o viaţă pierdută stupid.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: