Evenimentul Zilei > Politica > Kelemen Hunor: ”Proiectul nostru de autonomie nu are nicio legătură nici cu Moscova, nici cu Crimeea, nici cu separatiştii”
Kelemen Hunor: ”Proiectul nostru de autonomie nu are nicio legătură nici cu Moscova, nici cu Crimeea, nici cu separatiştii”

Kelemen Hunor: ”Proiectul nostru de autonomie nu are nicio legătură nici cu Moscova, nici cu Crimeea, nici cu separatiştii”

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat luni că proiectul de autonomie propus de Uniune "nu are nicio legătură cu Moscova, nici cu Crimeea, nici cu separatiştii, ci este un model care funcţionează în Europa".

"Proiectul nostru nu are nicio legătură nici cu Moscova, nici cu Crimeea, nici cu separatiştii. Acest proiect are, când vorbim de ţinutul secuiesc, foarte multe aspecte legate de limbă, de identitatea naţională. Este un model care funcţionează în Europa. Acest proiect nu a fost discutat nici cu Ungaria, nici cu Moscova", a precizat candidatul UDMR pentru Cotroceni, Kelemen Hunor.

"Mă delimitez de orice asociere cu Moscova şi cu ceea ce se întâmplă în Ucraina. Noi nu vrem să plecăm din ţară. Când vorbim de autonomie, niciodată nu ne gândim la separatism, la enclavizare, la statalitate. Noi, când vorbim de autonomie, vorbim de subsidiaritate, de descentralizare şi, este adevărat, acolo unde comunitatea maghiară trăieşte în număr mare, ne gândim la chestiunile lingvistice şi la rezolvarea instituţională a problemelor pentru a păstra identitatea naţională", a spus liderul UDMR.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News