Evenimentul Zilei > Politica > Kelemen Hunor: Preşedintele trebuie să fie un arhitect, nu un şef de şantier nevrotic
Kelemen Hunor: Preşedintele trebuie să fie un arhitect, nu un şef de şantier nevrotic

Kelemen Hunor: Preşedintele trebuie să fie un arhitect, nu un şef de şantier nevrotic

Candidatul UDMR la Preşedinţie, Kelemen Hunor, crede că şeful statului trebuie să fie un arhitect respectat, cu o viziune de ansamblu, nu ''un şef de şantier nevrotic'', şi este de părere că se impune o restrângere a atribuţiilor acestuia însă el trebuie ales, în continuare, în mod direct.

"Susţin modificarea Constituţiei şi în sensul restrângerii atribuţiilor preşedintelui, într-o Românie mai puţin prezidenţială şi mai mult parlamentară. Nu aş modifica, însă, alegerea directă", a spus Kelemen Hunor, într-un interviu acordat Agerpres.

El a mai spus că principalii săi contracandidaţi şi interlocutori sunt cei care sunt preocupaţi de soarta acestei ţări şi nu aruncă invective în stânga şi-n dreapta, nu lansează atacuri sub centură. ȚTrebuie să recunosc faptul că numărul lor se micşorează pe zi ce trece. Din păcate, nu pot să spun acelaşi lucru despre pseudo-subiectele care parazitează campania: vorbim foarte mult despre agenţii acoperiţi şi deloc despre viitorul agenţilor economici. Eu încerc, pe cât posibil, să mă abstrag din aceste intrigi cu James Bond şi din alte atacuri de toate felurile, fiindcă am mesaje importante de transmis în privinţa viitorului acestei ţăriȚ, a spus Kelemen Hunor.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: