Justiţia din ROMÂNIA, concluzie-ŞOC: Hărţuirea sexuală NU EXISTĂ. Răspunsuri MASCATE, realitate OARBĂ
Editura Evenimentul si Capital

Justiţia din ROMÂNIA, concluzie-ŞOC: Hărţuirea sexuală NU EXISTĂ. Răspunsuri MASCATE, realitate OARBĂ

Autor: | | 0 Comentarii | 474 Vizualizari

Hărţuirea sexuală este unul din cele mai controversate subiecte în România, datorită numeroaselor cazuri ce apar de la o zi la alta. Cu toate acestea, de foarte multe ori, autorităţile preferă să „închidă ochii”, iar multe dintre întâmplări se muşamalizează.

În spaţiul public, tot ce contează sunt luptele politice începute şi susţinute de arme ale justiţiei şi corupţiei. Un aspect important al societăţii, care este dat de-o parte se leagă de cazurile de violenţă de orice fel, de abuzuri, fie că este vorba de cele asupra cetăţenilor sau cele economice. Un capitol foarte dureros este agresiunea asupra femeilor. De la violență domestică, la hărțuire sexuală.

Întrebate despre aceste subiecte sensibile, instituţiile statului, Poliţia Română şi Ministerul de Justiţie susţin că hărţuirea sexual şi violenţa domestică nu există.

Potrivit voxpublica.realitatea.net, Ministerul Justiţiei susţine că nu au fost raportate prea multe cazuri de hărţuire sexual în ultimii 10 ani.

Sursa citată oferă informaţii cu privire la interogarea bazelor de date gestionate de Ministerul Justiției, în perioada 2007-2017, pe rolul instanțelor de judecată. Astfel, există 9 cauze având ca obiect hărțuire sexuală, în urma soluționării acestor cauze fiind condamnate definitiv 4 persoane astfel:

- în anul 2007-2010 cinci cauze au fost în stare de judecată și soluționate nefiind condamnată definitiv nicio persoană;

- în anul 2011 două cauze au fost în stare de judecată și soluționate fiind condamnate definitiv 4 persoane;

- în perioada 2012-2014 referitor la obiectul statistic hărțuirea sexuală nu s-au înregistrat cauze pe rolul instanțelor de judecată;

- în anul 2015 au intrat pe rolul instanțelor 2 cauze, dintre acestea, în anul 2017 o cauză a fost soluționată prin ”condamnare”, însă această soluție nu este definitivă. Din interogarea bazelor de date gestionate de Ministerul Justiției, pentru perioada 01.01.2018 – 25.01.2018, rezultă că cealaltă cauză având ca obiect principal hărțuirea sexuală încă nu a fost soluționată.

Concluzia: În zece ani au ajuns în instanță 9 cauze privind hărţuirea sexuală.NOUĂ în zece ani!

4 persoane condamnate definitv în zece ani (din două cauze)

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate