„Admite în parte acţiunea în pretenţii formulată de reclamantul Morariu Iulian, în contradictoriu cu pârâţii Mălăncuş Alexandru şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui. Obligă pârâţii să achite reclamantului, cu titlu de daune morale, suma de 1000 de lei. Cu drept de a formula apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea se va depune la Tribunalul Vaslui, sub sancţiunea anulării”, se arată în minuta Tribunalului Vaslui, publicată pe portalul instanțelor de judecată.

Deși nu este definitivă, decizia judecătorilor a provocat un val de indignare în mediul online, mii de cetățeni sărind în apărarea polițistului, spunând chiar că se oferă să achite daunele cerute de instant, scrie publicația VremeaNoua.ro.

În acțiunea de chemare în judecatã, Iulian Morariu a solicitat judecătorilor să-l oblige pe polițistul Alexandru Mălăncuș la achitarea, în solidar cu Inspectoratul de Poliție a Județului Vaslui, a sumei de 100.000 de euro cu titlul de daune morale, potrivit sursei citate.

Presa locală scrie că polițistul ieșise din tură și se îndrepta pe jos, spre locuință. La un moment dat a auzit țipetele unei vânzătoare la un magazin din zonă. Observând doi tineri care fugeau, polițistul a pornit în urmărirea acestora.

„L-am pus pe unul la pământ, dar nu aveam cătușele la mine. Se zbătea să scape, astfel că am fost nevoit să-l imobilizez și să-i leg mâinile la spate cu cureaua de la pantaloni. L-am dus apoi la sediul IPJ Vaslui și de acolo a fost preluat de o patrulă din cadrul Poliției muncipale”, a declarat polițistul Alexandru Mălăncuș.

Publicația vasluiană transmite că ulterior, mama celui care a furat țigările din magazin a venit și a achitat paguba. Numai că Iulian Morariu l-a acționat în instant pe polițist, alături de Inspectoratul Județean de Poliție Vaslui, pe motiv că i-ar fi fost lezat dreptul la imagine, iar prima instant i-a dat câștig de cauză.

„Ne îndreptăm spre vremuri în care combaterea unei infracțiuni va fi sancționată în România”, a comantat o persoană, după ce presa locală a dat publicității informațiile. „Cine va dori să mai prindă infractori după o astfel de decizie?”, se mai întreabă un cititor.