Un tribunal din capitala Cataluniei a judecat de o manieră revoltătoare cazul de viol în care cinci bărbați au siluit o adolescentă de 14 ani. Magistrații au considerat că violatorii trebuie achitați de acuzația de agresiune sexuală și i-a pedepsit numai pentru abuz.

Cei cinci au fost condamnați, dar pentru capete de acuzare mai puțin grave, relatează BBC, ceea ce le-a adus și micșorarea pedepselor! Dacă ar fi fost trimiși după gratii pentru agresiune sexuală, pedepsele puteau ajunge până la 20 de ani de închisoare!

În Spania, legea spune că este viol sau agresiune sexuală doar dacă se folosește forța fizică sau intimidarea. Or, conform judecătorilor, cei cinci nu sunt violatori fiindcă victima, fetița de 14 ani, era într-o asemenea „stare de inconștiență” încât nu a mai fost nevoie de folosirea forței. Cu alte cuvinte, fata era atât de beată încât nu s-a putut împotrivi actului sexual.

Botellon, o sărbătoare a desfrâului

„Botellon” este o sărbătoare a desfrâului, în care distracția dusă la extrem depășește de multe ori granițele legii.

S-a întâmplat și-n cazul de față, în octombrie 2016, când cei cinci bărbați au dus-o pe fata de 14 ani într-o fabrică părăsită din Manresa și acolo, rând pe rând, după cum au arătat procurorii, și-au bătut joc de ea. Unul dintre acuzați le-ar fi spus celorlalți: „E rândul tău. 15 minute fix fiecare! Nicio clipă mai mult”.

La audieri, acuzații au negat faptele violul, însă ADN-ul unuia dintre ei i-a dat de gol, fiind găsit pe lenjeria intimă a copilei.

Cazul amintește de un altul, la fel de grav, care a dus la ample proteste în Spania. Povestea „Haitei de lupi” din Navarra a șocat peninsula iberică, iar premierul a cerut de urgență instituirea unui grup de lucru care să revizuiască legislația în domeniu.

Te-ar putea interesa și: