Evenimentul Zilei > Actualitate > Cum JUSTIFICĂ Raed Arafat intervenția din Munții Făgăraș
Cum JUSTIFICĂ Raed Arafat intervenția din Munții Făgăraș

Cum JUSTIFICĂ Raed Arafat intervenția din Munții Făgăraș

Transportarea femeii accidentate în Munții Făgăraș pe cale terestră ar fi durat câteva ore, justifică intervenția SMURD secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

„O noua misiune efecuată de elicopterul SMURD Mureș în colaborare cu echipele de la Salvamont. O persoană cu fractură a fost recuperată din munți cu ajutorul troliului, după ce medicul a fost coborât să o asiste și să o pregăteasc”, scrie Arafat pe Facebook.

„Transportul pacientului ar fi durat câteva ore pe cale terestră, dacă nu era posibilitatea de utilizare a troliului, recent introdusă cu sprijinul programului guvernului Elvețian și al colegilor de la serviciul de salvare aeriană REGA din Elvția!”, a adăugat secretarul de stat.

Este vorba despre o femeie de 60 de ani, ajutată inițial de un echipaj Salvamont de la Bâlea. Aceștia au intervenit sâmbătă în Valea Doamnei, din Munţii Făgăraş, unde se afla turista de 60 de ani.

Ulterior, rănita a fost preluată de elicopterul SMURD și transportată la spital, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu. 

Potrivit primelor informaţii, femeia s-a accidentat la un picior. 

Zona în care s-a produs accidentul este acoperită cu zăpadă.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: