Kovesi a ieşit cu o declaraţie politică la DNA. Am doar câteva observaţii, atitudinea mea faţă de ce face DNA o veţi fi ştiind de acum.

Folosirea repetată a cuvântului “curaj” este complet aiuristică. În România reală se duc lupte de supravieţuire sub salariul mediu de 450 de euro pe lună şi această doamnă ne povesteşte despre curajul de a-ţi face treaba cu mii de euro pe lună într-un job sigur, cu chiria decontată de stat, de unde ieşi la pensie tânăr, verde şi bogat. A se slăbi.

Folosirea repetată a lui “ne-am făcut treaba”. Nu v-aţi făcut treaba. Treaba se pare că e să te cerţi cu miniştri. Numai că marea corupţie mituitoare tot scapă, aproape fără excepţie, şi nu e vorba doar despre Microsoft. E vorba despre bănci, despre mari constructori, despre tot soiul de pompe ataşate la ţeava banului public care NU AU FOST DERANJATE.

În fine, o mulţime de dosare îi caută pe politicieni de mizilicuri. Cum poţi să te uiţi la averi imense şi să nu faci un dosar ca lumea măcar de evaziune. Cum poţi să vii şi să-mi spui senin că nu vorbeşti de Ghiţă, când Ghiţă (alături de prietenul tău Coldea) a supt bani publici la nivel industrial şi nimeni nu l-a întrebat măcar cum, de unde.

Amuzanţi sunt fanii Kovesi care o văd acum prezidenţiabilă în locul lui Iohannis. Dar nimeni nu mai vede cât de multă eroizare se creează pornind de la o muncă mai degrabă modestă, martirită crescută pe o anticorupţie de butic.

Kovesi este omul fostului regim Băsescu. Singurul ei merit e că a rezistat cel mai mult după ce s-a schimbat puterea. Mai întâi dându-i preşedeintelui Iohannis muniţie ca să-l ţină în şah pe Ponta, apoi ţinând în şah adeversari politici direcţi. Toate aceste chestiuni s-au petrecut în sfidarea regulilor statului de drept, mai ales prin acea mixtură indigestă de SRi cu justiţie. Da, aseară şi-a anunţat autonomia faţă de alte instituţii, e stat în stat şi e iubită de o masă de manifestanţi. În toate aceste “dezbateri” se duc dracului şi discuţiile despre stat de drept şi ultimele spoieli despre ce-ar trebui să însemne democraţie. Şi asta şi pentru că forţele anti-Kovesi nu au pic de legimitate să schimbe ceva, vor doar control pe arma numită DNA, nu vor să facă justiţie pe bune”, a spus jurnalistul, confom Voxpublica.