Ponta, prezent în Tulcea, Constanţa, Bistriţa şi Satu Mare. După întâlnirile politice din Tulcea, unde a donat sânge, şi Constanţa, unde a participat la evenimentul organizat de femeile PSD, premierul a fost prezent în Bistriţa, unde i-a cinstit pe eroii români din Transilvania, implicaţi în Primul Război Mondial încă din 1914, respectiv la Satu Mare, unde a predat cheile unor microbuze şcolare repartizate acestui judeţ. Candidatul PSD îşi construieşte, astfel, imaginea unui prezidenţiabil extrem de activ, care munceşte şi în week-end, fiind prezent în patru judeţe în decursul a trei zile.

Klaus Iohannis – pre-campanie cu frâna de mână trasă. Campania candidatului ACL, Klaus Iohannis, nu lasă impresia unui dinamism electoral. Chiar dacă a fost, la rândul său, prezent în judeţele Arad şi Vâlcea în ultimele zile, Klaus Iohannis pare absent din lupta pentru prezidenţiale, acesta nereuşind să transmită mesaje şi să îşi facă simţită prezenţa în teritoriu. Prezenţa candidatului ACL în teritoriu nu a atras atenţia mass media, pre-campania electorală a acestuia fiind, per ansamblu până acum, mai degrabă statică.

Elena Udrea anunţă o luptă la baionetă cu Ponta. Candidata PMP a fost prezentă în judeţele Caraş-Severin şi Alba, de unde a lansat noi atacuri la adresa lui Victor Ponta, semn că premierul României este principalul adversar urmărit de Elena Udrea în această campanie. Prezenţa Elenei Udrea în cele două judeţe nu a trecut neobservată, aceasta fiind văzută într-o alimentară din Reşita, precum şi la Zilele Sebeşului, unde s-a întâlnit şi a făcut poze cu zeci de localnici. Tocmai pentru că doreşte să impună dinamism campaniei, Elena Udrea a publicat luni dimineaţa pe contul său de Facebook imagini din timpul unui jogging matinal, în cetatea Alba Iulia.

Monica Macovei – campanie electorală fără vlagă. Candidata independentă a fost absentă din spaţiul public şi a ales să comunice cu susţinătorii săi exclusiv prin intermediul Internetului. De altfel, de la momentul anunţului candidaturii acesteia şi până în prezent, Monica Macovei a insistat să comunice prin mediul online cu electoratul şi a evitat să se promoveze prin vizite în ţară.