Iohannis, convins de sprijinul lui Băsescu, scade în încrederea populaţiei potrivit ultimelor sondaje. Pare-se că urecheala lui Traian Băsescu la adresa lui Iohannis de acum o săptămână, când şeful statului declara despre candidatul ACL că este un „om slab şi mincinos”, „şubred ca şi caracter”, nu l-a demoralizat pe liderul PNL. Acesta şi-a declarat aseară convingerea că Traian Băsescu îl va vota în turul 2, în contextul în care în această etapă a alegerilor va ajunge cu siguranţă în competiţie directă cu Victor Ponta. Azi dimineaţă, Iohannis a fost prezent la DNA în calitate de martor, în urma reclamaţiei sale privind OUG referitoare la migraţia aleşilor locali. Chiar şi cu această plângere, ACL-ul întâmpină grave probleme în teritoriu, acolo unde zeci de primari şi consilieri locali şi judeţeni PNL şi PDL au decis să schimbe tabăra şi să susţină în plan local majorităţile formate în jurul PSD. O altă problemă pentru Iohannis este dată de sondajul INSCOP, care îl prezintă pe candidatul ACL pe un trend descendent în privinţa încrederii de care beneficiază din partea populaţiei. Scăderea lui Iohannis este cu atât mai gravă cu cât atât în dreptul lui Victor Ponta, cât mai ales al Elenei Udrea aceeaşi cercetare prezintă creşteri în încrederea populaţiei.

Elena Udrea a anunţat data la care se lansează pentru Cotroceni. Candidata PMP a anunţat că îşi va lansa candidatura pentru alegerile prezidenţiale duminică, 28 septembrie, în cadrul unui eveniment organizat în Bucureşti, la Sala Palatului. PMP, partidul care o susţine pe Udrea în alegeri, a anunţat ieri că solicită o comisie de anchetă pe tema manualelor şcolare, în contextul scandalului iscat la nivel public. Elena Udrea a recunoscut, ieri, că îşi datorează cariera sprijinului de care a beneficiat de-a lungul timpului din partea lui Traian Băsescu, subliniind totodată că şeful statului a susţinut şi alte femei-politician în toţi aceşti ani. Candidata PMP a punctat faptul că pentru preşedinte este o „datorie” să îşi anunţe susţinerea pentru un candidat în care crede, iar acel candidat este pentru Traian Băsescu nimeni alta decât Elena Udrea.

Victor Ponta anunţă o revoluţie în relaţia cetăţean – Fisc. Prezent la lansarea "Spaţiului virtual privat", un proiect-pilot dezvoltat de Ministerul Finanţelor, premierul Ponta a declarat că va insista în perioada următoare pentru îmbunătăţirea relaţiei dintre contribuabili şi Fisc. Într-o primă fază, programul lansat de Ponta va permite oricărei persoane fizice din Bucureşti şi Ilfov să îşi verifice situaţia fiscală. Ulterior, premierul a declarat că proiectul va fi extins la nivel naţional. O altă veste dată de Ponta contribuabililor vizează implementarea unui sistem care va permite plata cu cardul în administraţiile fiscale. O decizie în acest sens va fi luată de Guvern peste 10 zile, printr-o Ordonanţă de Urgenţă. Nu în ultimul rând, candidatul PSD la prezidenţiale a ţinut să laude încasările bugetare ale Guvernului, care potrivit lui Ponta sunt „pe primele opt luni 100,01% din program, programul fiind acea previziune optimistă a domnului Gherghina”.

Tăriceanu încearcă să reîncălzească ciorba suspendării. Macovei comunică (aproape) în exclusivitate online. Dacă primii trei candidaţi – Ponta, Iohannis şi Udrea – reuşesc să se facă vizibili în această perioadă, atât Călin Popescu Tăriceanu, cât şi Monica Macovei nu reuşesc să atragă atenţia mass media şi să vină cu propriile teme. Tăriceanu a avut ieri o tentativă de a reîncălzi ciorba suspendării preşedintelui Traian Băsescu, spunând că lasă lista semnăturilor deschisă pentru parlamentarii PSD, în cazul în care aceştia s-ar răzgândi şi ar decide că o astfel de procedură extraordinară ar putea fi demarată pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale. Monica Macovei, de cealaltă parte, se concentrează aproape în exclusivitate pe comunicarea online, candidata independentă nereuşind să impună teme proprii în dezbaterea publică.